Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna barvy tulipánů

Od: fifa

Proč se mi různě barevné tulipány po nějakém roce zbarví na červeno? Zasadila jsem už několikrát různé barvy i druhy a po 2-3 letech jsou všechny červené, proč?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
A není to spíš tak, že ty červené jsou nejodolnější a jediné přežijí? Popř. u těch hybridů se stává, že se časem postupně vrátí k původní červené barvě.
living.iprima.cz/...

km
hodnocení

0x

asi se jim nedaří a proto se vrací ke své geneticky původní nejsilnější barvě

hodnocení

0x

Měla jsem tulipány červené a červenožluté žíhané. Teď po letech jsou všechny jenom žluté.

Moje tchyně mi to vysvětlovala následovně, ale nevím, zda je to pravda: Prý se barvy ztratí, když se květy do vázy řežou všechny stejným nožem. Je pravda, že jsem nože při řezání neměnila, ale toto vysvětlení mi připadá dost zvláštní. Jaga.

hodnocení

0x

Táta se soustředil na tulipány a gladioly. Dal si práci a pečlivě se jim věnoval, aby mu všichni záviděli barevnost květů. Dělal všechno jak se má, fakt to nastudoval a dodržoval. A nakonec? Všechny tulipány byly žíhané a gladioly růžově žíhané.

tm
hodnocení

0x
Změnu lze pozorovat i v průběhu kvetení. Zvlášť žluté a červené (opylování). Někdo mi říkal, že ty vyšlechtěné tulipány kvetou třeba jen dva roky a pak je můžete přesazovat, jak chcete a nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]