Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím hnojit brambory po výsadbě?

Od: tm
Vysadil jsem brambory. Čím je nyní hnojit? Mám cererit granule, jestli to lze použít...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jestli jste měl na zimu pole dobře připravené/prohnojené chlévskou mrvou, tak nyní přihnojovat nemusíte. Zdravím!

doplněno 05.05.26 13:19:

tm - ten zde zmíněný kompost ještě použít můžete, hnůj/mrvu/slepičince/kejdu už raději ne (to chtělo na zimu, aby se ubralo na síle a rostliny se nespálily).

hlavicka
hodnocení

0x

Zrovna včera jsem sadil brambory. Pohnojil jsem je do řádků kompostem. takto to dělám každým rokem. Dále už brambory není třeba ničím přihnojovat. Cererit je dobré hnojivo, ale na brambory, zeleninu a vše co se používá na jídlo bych to nepoužíval. Když si pěstují brambory a zeleninu tak ji chci mít bez chémie z různých umělých hnojiv. Na chemií vypěstované brambory a zeleninu si můžu koupít v obchodě a měl bych to bez práce.

tm
hodnocení

Četl jsem právě, že po výsadbě npk, pak jiné hnojivo, až vylezou, pak zase jiné, až pokvetou... ono je to stejně asi jedno, půda je suchá jak troud, takže se to hnojivo do půdy těžko dostane

hodnocení

0x

Cererit použít můžete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]