Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysázení rajčat

Od: hhh

Už se oteplilo a zmrzlí už být nemají, myslíte si, že se dají vysadit rajčate ven?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x
Rajčata mám venku týden. Něco je na zahradě, něco na balkoně. Před tím byly ve skleníku. Rajče je o dost odolnější než okurka nebo paprika, ty jsou ještě ve skleníku a něco půjde ven až za týden, něco zůstane ve skleníku.

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, pokud chcete zariskovat (a máte známého u meteorologů), tak to udělejte. Ovšem, rajče stejně při teplotách pod 7 stupňů (což se může stát v noci) zastavuje růst a bude čekat na stálé teplo, tak nic neurychlíte. U nás jsme dávali rajčata ven na jistotu až 1. června, dařilo se jim hned, úroda dobrá a dlouho (možná je to pro někoho extrém, ale nám se osvědčil). Zdravím!
doplněno 16.05.26 12:40:

Hezký článek pro všechny laické "rajčatáře": novinky.cz/...

hodnocení

1x
Že každý rok kolem znrzlejch přijde mrazík. Na 2 týdny není přesná předpoveď.

filadelf
hodnocení

1x

Ve městě na balkově v 5. patře je v pořádku, o neco jiném, než negde v Rožnově v horách.

hodnocení

0x

Mají přijít v tomto týdnu deště, rajčata budou chudácí. Hlavně nevysazujte všechna, třeba jen tři čtyři a nad nimi ochranu z bublinkové folie. Bude chladno a deštivo, to rajčata nesnáší.*zima*

hodnocení

0x

Ještě týden vydržte.

km
04.05.26 20:11
hodnocení

0x

počkat

liska5
hodnocení

0x

Úterý a středa hlásí ochlazení. V noci někde i pod nulou. Aspoň týden počkat a sázet pod střechu /třeba do kýblů/, aby na ně nepršelo. To podporuje houbové choroby.

hodnocení

0x

mám ve skleníku i venku, venku zakryté skleněnými kryty, dnes cely den 9 st, snad vydrží

111®
hodnocení

0x

Dnes jdem vysadil.

U nás jsou ode dneška také venku. Ani jeden soused zatím nevysadil, asi tomu teplu nevěří.

zatím jen skleník, venku mám 6 kusů pod sklem, zatím drží, dalších 20 půjde ven tento týden

hhh
hodnocení

tak jsem vysázel ven 4.5. , 40 sazenic , rajčata přežila vše a už na většině z nich mám zelené koule( plody), vysoké jsou tak 120 cm

hodnocení

0x

já vysadil v sobotu celer a zdá se mi místem ošmrklý, jako by mrzlo, budu muset vyměnit

ben®

jirik50 - Váš celer v dotazu o rajčatech nikoho nezajímá. Čtěte otázky pozorněji (není to prvně, co odpovídáte zcela mimo dotaz).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]