Nejste přihlášen/a.
Pod okny nám vysázeli vzrostlé stromy, desítky vřeten na vysokém kmínku. Už kvetoucí a s prvními lístky. Vypadají jako okrasné třešně. Takovou alej jsme nadšeně přivítali. Jenže za dva týdny po výsadbě je ještě nikdo nezalil. Přitom je posadili do suché písčito-jílovité hlušiny vydolované z výkopů. Následně je nastlali kolem vrstvou čerstvé štěpky. Měla jsem zato, že zrovna třešně potřebují spíš vápno než kyselou jalovou zeminu. Nebo se mýlím? Zatím jsem napsala jen na TS, aby je zalili. A týden bez reakce. Třeba věří, že ta štěpka udrží vláhu. ![]()
2x
záleží z čeho ta štěpka je, jestli z listnáčí/jehličnanů a jakých druhů, podle toho bude více či méně kyselá. ta štěpka tam ale neni proto, aby měnila kvalitu půdy, ale aby půda nevysychala a aby to bezprostředně u kneme hned nazroslo plevelem. ... po týdnu bez reakce. tak je zalijte vy.
... častý problém, stromy se zasadí, ale nezalévají, po pár letech ja zaškrtí úvaz a kůly uhnijou a visí na kmíncích, nikdo neodstraňuje nevhodně rostoucí pruty...
Kdyby bylo v mých silách, tak je zaleju. Těch stromů je 32, celá ulice a já jsem babka 76. S konvemi po schodech /jsme bez výtahu/ to dám jen na pár otoček. Teď jsem znovu připomněla vodu technickým službám. Blízko mohou nabrat v potoce. Štěpka nebude z jehličnanů, na to jsem koukala. Jinak v té hlušině z výkopů ani plevel neroste.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.