Nejste přihlášen/a.
Na podzim jsem si objednala cibule krokusů. Nybí mi vzešlo cosi, co vypadá jako tráva, dlouhé a úzké listy cca 0,5 cm.
Květy žádné. Prosím o názor odborníky se zkušenostmi o krokusech. Byly ty cibule opravdu krokusy? Pokvetou ještě?
Děkuji všem.
0x
Dobrý den, bez obrázku (a s délkou úzkých listů okolo půl centimetru/pěti milimetrů) to zde nikdo přesně neurčí. Zdravím!
0x
Zjistil jsem na vlastní zahradě, že jsou krokusy kvetoucí na podzim. Tak snad.
doplněno 26.04.26 19:26:
@futra. Nespletl. Rozšiřte si obzory. lukon-glads.cz/...
0x
Ocúny mají širší listy než 0,5 cm. Listy rostou nyní, právě dneska jsem je u Labe viděla. Květy se objeví až na podzim, v září, to už listy budou pryč. Proto se této rostlině obecně mezi lidmi říká "naháčky."
Dejte fotku toho, co Vám vzešlo, budeme snad trochu chytřejší. Bez fotky se nedá nic určit. Většina rostlin je zelená, většina má listy - ale co dál?
Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.