Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Růžičky z kořenáče asi z marketu, lze pěstovat

Od: steba

Včera jsem dostala krásné růžičky v kořenáči, lze je úspěšně pěstovat, nebo jim prodloužit květenství? Děkuji

Takové jsou k vidění v běžných marketech, takže nevím, jestli to nemá omezenou životnost už předem určenou.

Růžičky z kořenáče asi z marketu, lze pěstovat

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, tyto hrnkové růžičky mají rády slunné místo a vyžadují pravidelnou zálivku (nejlépe do podmisky, aby nedošlo k přemokření). Jinak vydrží krásně kvést i několik měsíců (odkvetlé květy odstraňujte). Zdravím!

liska5
hodnocení

0x

Vysadila jsem je loni koncem května do skalky na JV stranu, kde byla větší plocha půdy. Kvetly až do zimy. Tři ze čtyř zimu přežily a už je jasné, že se jim bude dařit. Byly z Kauflandu. Teď, být Vámi, je otužuji na balkoně nebo parapetu, ale v mraze schovám. Ven bych je dala definitivně až po zmrzlých. Není jasné, v jakých podmínkách vyrůstaly. Mám bílou, růžovou a oranžovou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]