Nejste přihlášen/a.
2x
Kvalitní barvu není problém sehnat, myslím že jakákoli k tomu určená barva od renomovaného výrobce pár let vydrží. Ovšem plech se musí naprosto dokonale očistit od rzi a to bude u těch vrat podle obrázku docela oříšek. Já mám dobrou zkušenost se zastavovačem koroze Festprimer, který se používá na problematické povrchy, které jsou chyceny korozí a nelze je dobře očistit. Funguje tak, že napenetruje rez a zastaví oxidační procesy, takže koroze nepokračuje dál, zároveň slouží jako základní nátěr a adhezní můstek pro vrchní barvu. Velkou výhodou použití Festprimeru je to, že plech stačí jen zbavit hrubé nesoudržné koroze bez potřeby dočišťování, čímž se ušetří 50% práce. Při použití Festprimeru se nesmí kov vybrousit do hladka, ideálně když na něm zůstane vrstvička koroze, na hrubém zkorodovaném povrchu totiž nátěr drží lépe než na vybroušeném bez rzi, na takový účel není určen.
Já se domnívám, že na nátěr Festprimeru lze použít jakoukoli barvu, mám vyzkoušeno, že na něm dobře drží i vodouředitelné barvy na dřevo či kov. Nicméně pro jistotu bych doporučoval zeptat se u výrobce nebo distributora výrobků Detecha (detecha.cz).
Na to chytí skoro všetko. Dodajme ale ešte nevýhodu Festprimeru a obdobných náterov. Je to polyuretán, ktorý vytvrdzuje pôsobením vlhkosti. Keď ho raz načnete, začne do seba tú vlhkosť ťahať a degradovať. Za pomerne krátku dobu je po ňom (rádovo týždne?). Taktiež nie je dobré do neho vnášať (vlhké) nečistoty zo štetca. Odlejte si, čo použijete a originálne balenie uzatvorte a prípadne aj zabaľte do (hrubého) igelitového sáčku.
1x
Na tohle co je na fotu odstranit nesoudržné části a natřít rovnou barvou Hammerite-buď hladkou nebo s kladívkovým efektem, dá se sehnat jen pár odstínů, ale drží to. Pokud jsou peníze navíc, šlo by plot zbourat a dát kombinaci betonovo/pozinkovaný plot, tím pozink myslím bránu-možno i pojezdová pozink brána-neznám ale všechny podrobnosti
0x
Napřed základovou barvou.
Potom nejméně dvěma vrstvami vrchní barvy.
O druhu barvy se poraď v prodejně.
Já bych použil sysntetiku nebo nejakou kvalitnější. Rozhodně ne vodou ředitelnou barvu.
A i když koupíš barvu 2v1 nebo 3v1, tak ten počet vrstev musíš stejně dodržet.
Natření pouze jednou vrstvou barvy to vyřeší možná na dva roky.
0x
Používám Alkyton hnědý - odstín číslo již neznám. Větší balení, malá jsou drahá. Je mnohem lepší než barva Hammerite. Hamerite je sklo. které se po nárazu odlupuje.
Například hornbach.cz/...
a zde máte informace od výrobce alkytoneurope.eu/...
0x
Hammerite je křehký a při nárazu se štípe.
Akyton je "olejová" trvale pružná, za mne lepší než Hammerite.
Btw tohle prodává i Lidl a Alkytonu je hodně podobná.
Tyhle barvy nepotřebujou dokonalé očištění, stačí odrbat to co nedrží a odmastit.
"...Hammerit je křehký, štípe se...". zajímavý poznatek, díky za něj. Přitom vypadá ideálně -- trvanlivý akrylátový nátěr bez nutnosti ředit, štětec a váleček na jedno použití, řemeslník to má rychle hotové, nezdržuje se se základovkou, Drahý, ale kvalitní, ale dražší než materiál je lidská práce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.