Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám zájem o tuto štípačku dříví - onlineshop.cz/...
.Dlě recenzí je nutne raději přikoupit navíc olej.
Prosím vás jaký přesně použít, můžete poradit?
Jakýkoliv hydraulický olej o viskositě 32.
Hodně záleží na tom, kde a jak budeš tu štípačku provozovat.
Pokud bude v garáži chráněná před zimou a provozovat ji budeš od jara do podzimu při teplotách nad 10°C, tak nebude problém. Pokud štípačku necháš pár minut před štípáním zahřít a promíchat olej, tak to bude ještě lepší.
Když ale budeš chtít štípat dřevo v zimě ve sněhu při -10°C, tak už bude olej dost hustý a čerpadlo bude mít problém hustý olej nasát.
Ta výměna oleje po 150 hodinách provozu je asi předčasná, ale neuškodí. Když to přepočítám, tak štípačku budeš používat možná 1 hodinu za týden. Takže za rok pojede štípačka 50hodin a tedy výměna oleje po třech letech. To je asi přijatelný interval..
Tak pokud kupuješ hydraulický olej v Globusu, tak ho tam klidně nalij.
Ale je to olej s viskositou 46, takže je hustší a je jiný než doporučený.
Olej z Globusu je "hustší" než předepsaný. Otázkou je, čemu to může vadit. Pokud nebude problém s výkonem čerpadla, tak asi ničemu.
tak se ted v tom uplne ztracím, myslel jsem si že hydraulik olej je jen s jedinou viskozitou. Tak teda jaky koupit? Když nevím co je v štípačce, míchat teda nemůžu?
Zdravím, k Vaší vybrané štípačce v příslušenství stroje doporučují tento olej onlineshop.cz/... .Nechápu proč pořád hledáte jiný olej ,fakt Vám ten o cca 40 kč levnější na litru stojí o případné problémy?Předpokládám,že budete stroj objednávat z e-shopu tak tam přihodte 1l oleje a máte to v jedné dodávce bez starostí...
Nejde to předělat u mne neexistuje. Já dokážu rozmontovat skoro všechno. A to co jde rozmontovat tak jde i upravit.
Úplně jiná otázka pak je bezpečnost stroje, záruka, požadavky na obsluhující osobu.
Výrobce štípačky má nějaké předpisy a ty musí dodržovat. Když si ke štípačce stoupne někdo, kdo nemá ke strojům žádný vztah a rozmáčkne si štípačkou ruku, tak holt výrobce příště musí namontovat způsob, jakým obsluze zaměstnat obě ruce, aby k zmáčknutí ruky už nedošlo.
Snad nikoho nenapadne strčit do štípačky jinou část těla.
colombo®
Nejde to předělat u mne neexistuje. Naprostý souhlas, když to někdo smontoval, musí to jít rozmontovat. Jen škoda, že některé "plošňáky" zalijí do pryskyřice...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.