Nejste přihlášen/a.
Dostala jsem na podzim azalku s duraznou radou, zalevat jen do misky. Tak ji zalejvam. Pije jak duha a roste jak blazen ![]()
Co s ni mam delat? Nechat a dal zalejvat? Bude jeste nekdy kvest? Nebo ji mam strihat? Poradte mi, prosim, ja jsem zahradnice, ktere chcipnou i kvetiny umele! Tohle nejakym zazrakem nejen zije, ale i roste ![]()
2x
Jak stříhat pokojovou azalku:
Pravidelné odstraňování květů: Odkvetlé květy vylamujte ručně, aby se rostlina nevysilovala tvorbou semen, což podpoří další kvetení.
Zaštipování po odkvětu: Dlouhé výhony, které narostou po odkvětu, zaštípněte za druhým nebo třetím listem. To udrží rostlinu kompaktní a hustou, namísto "metlovitého" vzrůstu.
Tvarování: Zastřihněte přerostlé větve, které narušují tvar (např. do koule). Řez veďte těsně nad zdravým pupenem nebo postranní větvičkou.
Časování: Ideální čas pro střih je ihned po odkvětu. Pozdější řez v létě nebo na podzim může odstranit již vytvořená poupata.
Omlazení: Pokud je třeba rostlinu omladit, provádějte to raději postupně během 2–3 let, než jedním radikálním řezem.
Tip: Po řezu je vhodné rostlinu přenést na chladnější a světlé místo a zajistit dostatek vláhy. to radí zahradnictví Dvořák a syn
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.