Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Abies koreana-hnednouci a opadavajici jehlice

Od: lemsonaut* odpovědí: 3 změna:

Dobry den,

nevedel by nekdo co chybi korejske jedli jez misty hnednou a opadavaji jehlice? Jinak roste dobre.

Zadneho skudce jsem si nevsiml, roste na ne uplne chranenem miste pobliz Ceskeho raje, korejska jedlicka o par zahrad dale vykazuje stejne priznaky.

Dekuji!

Abies koreana-hnednouci a opadavajici jehlice
Abies koreana-hnednouci a opadavajici jehlice #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tyto jedle jsou velmi citlivé na kvalitu ovzduší, je to jejich reakce na jeho zhoršující se kvalitu a vy s tím těžko něco uděláte... *nevi*

To je pro nás velmi špatné znamení... :(

technikjirik*
hodnocení

0x

Já ji pěstuju jako bonsai... mám ji na balkoně na jihozápad a ještě na severu čech kde si kyselý déšť s invrzí podává ruce... a je dobrá... předloni my v misce začala vykazovat stejné příznaky, takže jsem ji dal do země aby se zotavila a přidal jí hnojivo na konifery a postříkal fungicidem na houbová onemocnění... Ve vašem případě bych v tuto roční dobu použil jen ten fungicid na houbová a plísnová onemocnění... pokud máte poblíž růže nebo rajčata tak je možné že to chytila od nich... vypozorováno s praxe

myse*
hodnocení

0x

No, nevím, sousedce vypadala že jedle odejde úplně - a nakonec jí někdo poradil, že je příliš v mokru - odhrabala kůru a přestala tolik zalívat a podařilo se. Třeba to bude tím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]