Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podklad pod hlínu

Od: nestastnik®

Dobrý den,

chci na pěstování rajčat použít plastovou nádobu (dříve byla na dešťovku) , nyní je její výška cca 30 cm. Jelikož se obávám, že nebudu mít dosatek hlíny, napadlo mně dát na dno trochu nastříhaných větviček z ořechu. Je to blbost, nebo to lze použít?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juglonne
hodnocení

1x

Dal bych na spodek kaminky (pár cm skrz odtok přebytečné vody), substrát bych naředil kompostem/klasickou hlinou popřípadě trochou (stavebniho/zahradnickeho) perlitu. Halózky bych nedával, zvláště ne relativně čerstvé z ořešáku kvuli toxickému juglonu.

hodnocení

0x

Kompost nemáte?

hodnocení

Kompost bohužel nemám

Předpokládám, že nádoba má otvor pro odtok přebytečné vody, aby rostlině nehnily kořínky. Na dno bych dal něco, čím může protékat voda - třeba i ty větvičky.

A jak píše @juglonne - netoxické větvičky.

id
hodnocení

0x
Chce to procházku do přírody. Posbírat krtince, uschlou trávu, zbytky sena, slámy.

ttt
hodnocení

0x
Já jsem z lesa přitáhl skoro ztrouchnivělé dřevo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]