Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat jaký je nejlepší způsob jak hnojit samonakvétací konopí. S pěstováním začínám, proto bych si tu rád nechal poradit. Jako první možnost bych zvolil do horní vrstvy pro naklíčené semeno light-mix substrát s perlitem a do zbytku květináče neutrální substrát (bez živin) doplněný o hnojivo s pozvolným uvolňováním. Nebo zbytek květináče hrotit nemusím a můžu hnojivo s pozvolný uvolňováním živin zamíchat i do light-mixu? Ale přijde mi škoda použít light-mix když budu zamíchávat hnojivo. Je to uživatelsky snažší, nespálil bych kytku živinami. Ale zajímá mě jestli tyhle hnojiva jsou dostačující nejen pro růst, ale hlavně pro kvetení. Asi by byla lepší varinata použít light-mix substrát a po 2 týdnech hnojit tekutým hnojivem pro růst a později hnojivem částečně pro růst a kvetení a na konci jen na kvetení. Ale dozvěděl jsem se že se nemá dodržovat návod výrobce, ale dávku hnojiva snížit, hlavně při začátku růstu. A nejen snížit dávku na polovinu, ale i hnojit jen 1x týdně ikdyž výrobce píše každý den. Mluvím o hnojivu Canna Terra Vega a Canna Terra Flores. Jaké máte zkušenosti? Budu rád za každou zkušenost, tip, čemu se vyvarovat apod. Díky moc.
2x
Já když sázím nějaké kytky, tak je vrazím do země, přihrnu, zaleju a řeknu jim, že se sice mohly dostat kamkoli, ale teď jsou tady a lepší to už nebude. A jestli se chtějí množit, tak musí nejdřív vyrůst a vykvést, jinak množení nebude. A jestli chtějí raději chcípnout, tak ať chcípnou, je to jen na nich, jak to s nima bude dál.
A protože to myslím vážně, tak se kytky podle toho zařídí a rostou jako o život, protože jim jde o život. Pár jich občas chcípne, jejich škoda, většina raději vykvete, protože intuitivně chápou Darwina a přírodní selekci.
Někdo se tu ptal, jak zachovat přez zimu rozmarýn, který přes léto piplá na balkóně. Já rozmarýn vrazil před lety venku do záhonu, aby se dobře rýmoval (parsley, sage, rosmary and thyme) a od té doby tam prostě roste v zimě pod sněhem, v létě na slunci a kvete jako divý. Tymián zplaněl a rozlezl se okolo, petržel chcípla, šalvěj si tam tak nějak skromě žije.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.