Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má někdo zkušenosti s rákosovou rohoží?

Od: jaruska®

Dobrý den, sháním zastínění plotu a našel jsem na internetu toto-viz obrázek.Má s tím prosím někdo zkušennosti?Když ano, tak jaké?Děkuji,J.

Má  někdo zkušenosti s rákosovou rohoží?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

0x
jo, maj to sousedi na pletivovem plote. je to hezci nez ty hnusne tenisove site. az po cca deseti letech ty dratky co drzi rakos prereznou, zacne se rohoz rozpadat. vypada to ale jibak nez tento obrazek

vili
hodnocení

0x
Máme to ve světlé variantě. Jsou to takové duté trubičky na způsob velkého brčka. Po roce, kdy jsem to nechal venku i přes zimu, jsme to vyhodili úplně stejně jako ty přírodní, protože ta barva světla a vybledlá a bylo to takové špinavě šedožluté. Po druhém koupení, kdy to v sezoně utrhl vítr a zlámalo se to v místě vodících lanek, jsem se na to vykašlal a sundal to úplně. My to měli upevněné na 3 vodorovných lankách dole, uprostřed a nahoře, k lankům byla rohož připevněna úvazy ve vzdálenosti po cca 25 cm, takže se občas stalo, že s tím říznul vítr a poškodilo se to o něco v blízkosti. A zároveň ta lanka ničila dřevěnou konstrukci, na které byla uvázána.
Výhody: je to hezké, barevné, stejné bez nějakých vad na jednotlivých stéblech.
Nevýhody: plast degraduje, měkne, při poškození jsou vidět bílé "řezy". Při upevnění, kdy je to uvázané ve vzduchu, ale prověšením opřené o zemi, jsou konce za chvíli takové ošklivé, zmáčknuté. Jedna z rohoží byla poškozena přepravou právě v místě převázání, kdy tam byl v plastu vidět zářez po provázku.
Asi bych si to koupil znovu, ale počítal bych zas na tu jednu sezónu, takže dražší než přírodní. A určitě bych to už nedával na dřevěné konstrukce, ale na kovové, protože i ta lanka se větrem napnou a poškozují ji "ohlodáním" v místě úvazu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]