Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Semínka muškátů a levandule

Od: pep

Dobrý den, 5.2. jsem vysela koupená semínka muškátů ( letos poprvé) , v sáčku asi za 50,- kč bylo 8 semínek, vzešly mi 2 rostlinky, to je celkem málo 25% a zároveň jsem nasela levanduli a ta zatím nic nedělá - nevím jak dlouho klíčí. Vše na jižním okně v mini skleníčku. Jaké s tím máte zkušenosti.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

host
hodnocení

0x

Klíčení levandule je pomalé, není to "tráva" která klíčí rychle. Levandule klíčí pomalu, obvykle 3–4 týdny (někdy až 3 měsíce) při teplotě 18–25 °C. Výsev v únoru až březnu na povrch lehkého, propustného substrátu s příměsí písku, stačí jen lehce zasypat. Nechte je na světle a vlhčete je, roste (od slova rosa). Ven se vysazují až v květnu až červnu, až po ledových mužích, aby nezmrzly.

Pro lepší klíčení dávají zahrádkáři několik týdnů před výsadnou (3 až 4 týdny) "vychladit", v sáčku s vlhkým pískem do chladničky /ne do mrazu/. Po vysazení a klíčení nesmějí vyschnout, klíčení by se zastavilo, je třeba je udržovat mírně vlhké při teplotě 20 až 25°C ale ne na přímém slunci, protože by nekontrolovaně vyschly..

Pokvete až druhý rok. Pokud chcete letošní, poptejte se u sousedů, zda nemají sazeničky o loňska.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]