Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střecha na pergole

Od: kutil

Dobrý den. Prosím o radu. Nemám dát pod plechovou krytinu na pergole (satjam pásy, šáry na míru, na latění..) nějakou folii? Sice by byla odspodu vidět, ale zažil jsem počasí, kdy doslova z podhledové strana "pršel kondenzát. Děkuji za názor.. Jirka

Střecha na pergole

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

0x

Plechová krytina? Průsvitná?

Já šrouboval plechovou krytinu přes 2cm desky polystyrénu, jako ochranu před letním sáláním od rozpáleného plechu. Kondenzaci jsem nezaregistroval.

kutil
hodnocení

Nn, ta průsvitná půjde pryč. Po 15 letech je zkřehlá a láme se. Místo ní plechová imitace tašek...ten nápad s polišem je fkt zajímavej. Kdyby se dal ten tužší, černý...zajímavé. Děkuji.

hodnocení

0x
:) Jsem rád, že jsem se té fotce nedivil sám - otáčím obrazovku, koukám ze všech stran, říkám si: To je polykarbonát, nebo se odněkud odráží světlo...?
K věci: Někteří výrobci nabízejí tzv. antikondenzační úpravu spodní strany plechu. Zjednodušeně - je to takový slabý "filc", který omezuje kondezaci a brání skapávání. Zároveň tlumí trochu hluk. Dá se koupit i samostatně a nalepit doma.
Náhodně vybrané: maslen.cz/...
megamix.shop/...
google.com/...
kutil
hodnocení

Děkuji.. taky zajímavé. Někde jsem viděl podobný nástřik. Ale tenhle filc jsem nevěděl že existuje. Jen nevím, jak by šel esteticky nalepit na profil imitací tašek...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]