Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat odborníka na ošetření poškozených stromů

Od: zahradnick odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,
koupil jsem zahradu kde je cca 20 ovocných stromů různého stáří i stavu. U části z nich jsou různé poškození. Například nějaké houby typu choroše, pak na nějaké jabloni je podezřelé místo s zbarvené do černa kde slézá kůra.
Kdo je odborník který mi poradí ohledně zdravotního stavu těch stromů a kde ho mám hledat. (lokalita okres Louny)
Zatím jsem našel buď lidi co prořezávájí stromy aby ideálně plodily.
Nebo pak lidi co se živí rizikovým kácením a nemocné stromy řeší ne-ovocné a spíš z pohledu toho aby lidem nespadly na hlavu.
PS přiložená fotka je spíš pro ilustraci. Jak píšu, potřebuji vyřešit více stromů. A tedy radši s odborníkem na místě. Děkuji

Kde sehnat odborníka na ošetření poškozených stromů

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

O ovocné stromy se postará zahradník ovocnář, který má tuto profesi: Výsadba ovocných dřevin, Řez ovocných dřevin, sklizeň a zpracování ovoce, hnojení a chemická ochrana ovocných dřevin.

-------------------

Je to dva roky, co jsem potřebovala shodit přerostlé tůje. Zahradník arboretista z vedlejších Klánovic se o ně postaral i co se dalo naštěpkoval. Byla jsem spokojená, tak jsem se s ním domluvila, aby v létě snížil korunu staré třešně, kam jsem se bála už vylézt.

Sice ponížil, ale zároveň vyholil i spodek, což jsem tedy nechtěla. Ale moje chyba, měla jsem u toho být. Nakonec řekl, no já ovocné stromy nemám jako obor vystudované. Takže jsem si sehnala nakonec sadaře, přes ovoce. V únoru by měl přijet udělat jarní řez jabloní.

Tam u Vás na Lounsku je oblas, kde určitě seženete ovocnáře. Je to kraj kde se pěstuje hodně ovoce a zeleniny.

Každý správný zahradník se nejdříve přijede podívat a domluvit, co potřebujete se zahradou/stromy udělat, a zároveň odhadne za kolik. Dobu přibližně také nastíní, i když konkrétní datum bude později na domluvě, podle toho, kolik bude mít zakázek a jak velké v ten čas.

hodnocení

0x

Dobrý den. Na strom v popředí obrázku, podle mne není potřeba žádný odborník. Na ten postačí šikovný dělník s motorovou pilou, který strom snadno a jednoduše promění na palivové dřevo. A vy pak na tom místě následně vysadíte nový strom.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]