Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mi schnou listy?

Od: jirinaa odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, hledám radu.
Květinu nepřelévám.. všechny ostatní na květinovém stolku rostou normálně. Je to nějaká nemoc listů? Listy začnou od špičky usychat. Odstřihnu je. Tento jsem nechala hodně dlouho.tečka Prosím zkušené pěstitele o radu a moc vám děkuji.

Proč mi schnou listy?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, co je to za kytičku? Jak ji máte dlouho? Všechny ostatní na stolku jsou stejného druhu nebo jiné? Má tato kytička správné stanoviště? U některých pokojovek je normální, že dolní/staré listy odumírají, ale také se nahoře tvoří nové. Tvoří se nové listy? Zdravím!

doplněno 12.12.25 13:50:

jirina - tak pokud jde o palmičku, tak tu zalévat (do misky) hodně málo a přes zimu skoro vůbec. Teplo by jí vadit nemělo (když to není přímo žár) a zálivku nyní neprovádějte.

jirina
hodnocení

D de kují vám za reakci. Květiny které jsou vedle této (řekla bych že je to bude palmička,) rostliny vypadají normálně, rostou normálně. Tak jsem si říkala jestli to není nějaká nemoc tè palmičky.
Anebo jestli se jí na tom místě nelíbí,protože v zimě je to jen 30 cm od radiátoru, takže jestli ji nemám dát alespoň přes topnou sezónu na jiné místo. To by mě víc potěšilo, neż kdybych zjistila že je rostlinka nějak nemocná..
Děkuji vám za každou radu.
Proč mi schnou listy? #2

hodnocení

0x

Možná něco žere kořeny, vyndejte ze substrátu, vyperte kořeny a vsadte no nové zeminy.

Ale vypadá jak přelitá:(

hodnocení

0x

Ty listy neschnou, ty hnijou. Když kytku vyndáte z květináče, pravděpodobně zjistíte, že už nemá skoro žádné kořeny.

jirinaa
hodnocení

Děkuji všem, co mi odpověděli.
Rozhodně si tedy prohlédnu kořeny rostliny,což jsem samozřejmě ještě neudělala. Rozhodně rostlina není přelévaná. Uvidím, jak kořeny vypadají a rostlinu přesadím. Doufám že se všechno zdárně vyřeší a to díky vám, kteří jste mi odpověděli. Přeji vám všem hezký den a znovu děkuji. Jiřina♥♥♥

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]