Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na hnědnutí listů u kytky Calathea Warsew

Od: cw odpovědí: 2 změna:

Mám asi rok kytku Calatheu Warsewiczzii a začaly jí hnědnout listy na kraji.Nikde jsem nenašla jak se o ni starat.Děkuji za odpověď.Š.Sojková

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

kde jste prosím hledala? hned první odkaz nám praví, že : Má ráda vlhký téměř 90 procentní vzduch. Rosení je nutné. Květináč umístíme na vlhkou rašelinu nebo do akvaria. Listy periodicky omýváme houbičkou - milují to zvláště rostliny s lesklými listy, které přihnojujeme tekutými hnojivy. Druhy s listy tenkými a sametovými neotíráme.
Rostlina pochází v deštných pralesů a miluje - vyžaduje vysokou vzdušnou vlhkost, nejlépe jí je ve skleníku...

hodnocení

0x
Příčin může být více. Warsewiczzii mi opravdu nic neříká, zřejmě se jedná o obchodní pojmenování. Všeobecně se dá konstatovat, že bude problém nadměrném osvětlení, nedostatečné vlhkosti vzduchu nebo v nedostatku dusíku. Rostlinu umístěte spíše do stínu, ale se zachováním vyšší teploty (třeba za žaluzie či roletu). Zalévejte výhradně vlažnou měkkou vodou (nejlépe dešťovkou) a pravidelně do zálivky přidávejte hnojivo. V zimě zalévejte jen málo a nehnojte vůbec. Teplota by neměla v zimním období klesnout pod 15 stupňů. Rostlinu přesazujte na jaře, pokud kořeny již vyplní květináč. Směs smíchejte z květinové zeminy, písku a rašeliny v poměru asi 1:2:1 a nezapomeňte na dobrou drenáž.
Pan kolega ukulele® zapomněl udat zdroj svých informací, zde tedy je: celysvet.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]