Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat věneček?

Od: babajaga® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

na Dušičky si dělávám na hrob jednoduchý, nepřeplácaný košík. Známá mě poprosila, zda bych jí taky udělala. Ale ona že by chtěla věneček. Mají doma stříbrný smrk, tak z něho.

Nevím, jak na to. Nastříhat větévky, narovnat po obvodu kruhu. Ale jak je připevňovat? Tavnou pistolí? Lepicí páskou, Nebo drátem kolem dokola? Bojím se, že se mi větvičky budou smekat a bude znát holé místo /ta polystyrénová kostra/. Stříbrný smrk taky nepříjemně píchá. Ale slíbila jsem to.

Kdo jste dělal podobný věneček, prosím, poraďte, jak na to. Děkuji - Jaga.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Dobrý večer, věnce patří k mé obživě *smich* Ten stříbrňák Vám nezávidím ani za mák. Budete popíchaná jako prase a pak Vás to bude ještě dlouho štípat.my s maminkou v rukavicích motat věnce neumíme, prostě nám to nejde *smich* Doporučuji rozhodně přimotávat vázacím drátem. Nebojte se, není to složité. Možná bude trošku střapatý, ale bude to styl ;) Kroužek doporučuji slaměný, nikoliv polystyrenový + srst se zařezává a nedá se dost kvalitně utáhnout. Nastrihejte si větvičky na tři popřípadě čtyři délky a rozdělte je na hromádky. Na kroužek omotejte drátek a zamotejte uzlík, konec drátku zastrcte do korpusu. Špulka s drátem může směřovat jak ven, tak dovnitř korpusu, záleží na tom,jakou rukou budete motat, tedy utahovat, nebo jak Vám to bude příjemnější. Skládejte větvičky od nejdelší po nejkratší, směrem zvenku doprostřed. Vyskládanou řadu omotejte a utáhnete. Motejte tak,aby drátek byl přibližně vždy ve stejné vzdálenosti ( jakoby aby větvičky plandaly stejně), pak bude věnec stejný. Možná Vám na konci nepůjde udělat pěkné zakončení a vznikne Vám tam "prd*l", ale s tím si nedělejte starosti, zamaskujete to přízdobou.

trtr
hodnocení

3x
Zdravím, na YouTube určitě bude video, kdyžtak vložím. Hlavně doporučuji základ na věnec ne z polystyrenu, ale že slámy. Jak budete větvičky přitahovat drátem, určitě polystyren zlomíte.
trtr

youtu.be/...

youtu.be/...

youtu.be/...
a spousta dalších :)

hodnocení

0x

Věnečků jdem se nadělala... ale lepší, než popsat, je vidět. Zas raketová věda to není :) a návodů najdete spoustu.

Ještě nemáte adve/...

hodnocení

0x

Tak to Vám nezávidím, z toho stříbrného pichláče se to bude opravdu dělat moc špatně. Nu zkuste a třeba šáhnete po jiném materiálu.

Já jsem tyto větve nabízela (když se tahle pokácel velký strom) a květinářství větve odmítlo.

Na zápich ano, nebo jak píšete do košíku to bude dobré.

trtr
Když to nepůjde s drátem, tak tavka spousta tyčinek a lepit. A když bude krize, tak klasika košík, já bych se nezlobil. V květinářství chtějí i 600,-Kč a výše.

km
hodnocení

0x
vazacim dratem a skladat vetvicky jako tasky na strese, tim zakryvat ten drat

bramburka
hodnocení

0x

Ve vlastnim zajmu ji ten stribrny smrk rozmluvte a udelejte to z neceho jineho. Stribrny smrk pouzijte na svazane vetvicky nebo kosicek. Proc byste si mela nicit ruce kvuli cizimu venecku?
To byste na ni pak musela dlouho vzpominat :-D

hodnocení

0x

Mně se nejvíc osvědčilo dělat kostru věnce z proutků (vrbových, popř. šlahounů vína). A jinak určitě navazovat drátkem, postup je jako u girlandy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]