Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký je to strom, keř?

Od: david1 odpovědí: 11 změna:
Prosím o určení listnáče, děkuji.
Jaký je to strom, keř?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

0x

Domnívám se, že trnovník akát. To jen z paměti bez dalšího studování.

jiofa

Nebo spíš čimišník stromový.

jiofa
27.10.25 09:56
Jaký je to strom, keř? #2
km
trnovnik akat? tak urcite... NE

Malá oprava - Čimišník stromovitý. Tedy ne stromový.

hodnocení

0x

Fotka je dost neostrá a květy nejdou rozeznat, ale snad by to mohl být zimolez kloboukatý.

Jaký je to strom, keř? #3

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, doplňte nám, zda žluté květy na neostré fotce patří k tomu hledanému stromku nebo "prosvítají" skrz a patří k těm nízkým květinám v nádobě za stromem. Zdravím!

doplněno 27.10.25 11:28:

david1 - myslel jsem si to, že květy nepatří k tomu stromu. A máte pravdu, že po kliknutí/zvětšení je fotka v "normě". Vyhledávání podle obrázku na Google píše celou řadu možností, tak je tady vypisovat ani nebudu, protože to nebude přesné.

doplněno 27.10.25 12:25:

david1 - tak se přeci dopustím určení (za pomoci AI, která může klidně kecat). Tvrdí, že je to blahovičník/eukalyptus, kterého je více druhů (mají např. i jiný tvar listů), pěstuje se i u nás a to volně nebo v nádobách. Asi by se to poznalo přesněji, kdybyste pomnul list toho stromku a ucítil specifickou vůni. No, věřte, nevěřte .

david1
hodnocení

Květy strom nemá, to jsou květy jine rostliny za ním.
Když se na fotku klikne, tak je ostrá, aspoň já to tak mám.
Strom má drobounké listky
david1
hodnocení

Trochu jsem to přiblížil, ale nevím jestli to pomůže, fotka mám vcelku ostrou, ale jak ji sem nahrají, tak už tak ostrá neni
Jaký je to strom, keř? #4
jiofa

Musí se hledat rostlina s listy střidavolistý, ne vstřícný. Já to mám nahoře špatně. Už nehledám a jinak nenašel.

futra
hodnocení

0x
Vzhledem k postavení listů na větvičce to podle mého mínění bude nějaký skalník.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]