Nejste přihlášen/a.
Prosím pradte mi ,mám 8 let starou ryngli,ale doposud mi každý rok dá 2 ks plodů.Je velmi košatá,ale plody nedává.co sní?
i moje ryngle zakvete, bohatě zakvete, ale plody sem tam... já vím proč, není samoopelivá a nemá v okolí pár, teda strom, ze kterého včeličky nebo jiní opelovači přenesou pel na ní... takže třeba zjistit, či je to i u Vás a dosadit nějaký strom, nejlépe ryngli...
ale více poradí limetka nebo strejc, a další...
měl jsem ten sám problém s ryglí... pomohl radikální řez v únoru...z košatého stromu jsem nechal jen pahýli a nechal jsem bez zásahu jen jednu větev s narašením na terminálu... rozplodila se hezky a nasadila další pupeny na další rok... rygle jsou hodně hladové a strom jako takový nesmí být moc košatý. Chcete pravidelný řez ... měly by být maximálně 4 kosterní větve a jen jednu z nich nechat na rok bez řezu aby měla pupeny ze kterých plodí... když ji celou zmladíte plodit bude za dva roky, ale jen jednu sezonu. Pro pravidelnou dávku plodů je proto dobré udržovat výše popsané
doplněno 24.08.09 05:50:podotýkám, že to jen moje zkušenost... třeba to dělám špatně,,,ale funguje to
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.