Nejste přihlášen/a.
mám venku milionbels a pořád kvete, myslíte, že když ho přenesu na verandu tak ještě pokvete nebo ho mám rovnou vyhodit. A dá se přezimovat?
Ideální je namnožit si vegetativně (řízkováním) nové mladé rostlinky. Dělal jsem to vždy v polovině srpna. Rostlinky v sadbovačích jsen umístil do malého domácího folíáčku, pozdějii s regulovaným vytápěním. K podzimu přemístil do mírně vytápěné místnosti, kde v případě poklesu teplot byl vytápěný foliáček. Rostlinky neustále mírně rostly a k jaru je přesadil již do truhlíků, ponechal doma. Dělal jsem tak více surfinie, ale milionbels pár kusu rovněž. Je to podobné. Dělal jsem 200 i více sazenic a je to náročné na čas, prostor dnes i na pěníze. Foto surfinií jsem zde již dával a milionbels jsem pěstoval později když se ukázal v prodeji. Staré rostliny jsem nikdy nepřezimoval. Větší množství je náročné, pár kousků bych koupil na jaře a ať to zahradník vypěstuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.