Dobrý den, nejsem si jistá, jestli někdo zvládne poradit. Nektarinka je velice citlivá rostlina, citlivější, než nejcitlivější broskve. Důležitá je tedy perfektní znalost místa. Nikoli druh nektarinky. Velice cenné jsou zkušenosti ovocnářů na daném místě. Co se tam daří, není v oblasti mrazová kotlina? Budete mít trpělivost na postřiky vyššího stromu? Meruňky mi například skvěle přežily zimu, jenže jaro nepřežila ani nejodolnější. Mrazovou kotlinu, nebo spíše pruh na zahradě, zvládnul dobře jehličnan, i švestka, ale nic citlivého na teplo nepřežilo. Broskev se musela stříkat proti kadeřavosti. Jenže některé roky pořád pršelo, a mně to nešlo stihnout. O mrazové kotlině na naší zahradě jsem do doby hynutí meruněk vůbec nevěděla. Meruňky ani broskve dnes už nemáme. Meruňka byla nejcitlivější ovocný strom v naší zahradě, proto jí dávám do porovnání k citlivým druhům broskví. Tedy u nektarinky je důležitá co největší odolnost zimě, přesto se hodí jen do nejteplejších oblastí ČR.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.