Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Venkovní kamelie

Od: forpsi* odpovědí: 3 změna:

Ráda bych poprosila lidičky, kteří pěstují - a úspěšně - kamelie na zahradě. Koupila jsem si bílou a růžovou na radu paní, která je pěstuje na zahradě a úspěšně. Také u nich bylo napsáno, že jsou mrazuvzdorné do -18 stupňů. Jaké by tedy měly mít místo, kdy hnojit a vůbec, jak se k nim chovat. Klidně si s nimi budu i povídat, když to pomůže.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já dostala dnes kamélii do bytu. Můžu jí prý letnit. Okopírovala jsem vám návod na pěstování přímo od pěstitele, snad vám pomůže.

Venkovní kamelie

rostlinkycz*
hodnocení

2x

Kamélie vyžaduje kyselou půdu. Vysaďte ji do polostínu. Nesnáší průvan a přímé slunce. Půda nesmí být nikdy suchá. Ve vhodném období to je od dubna do září ji přihnojujte. Mrazuvzdorné jsou ty, které jsou dobře zakořeněné a ochráněny před severním větrem. Mladé rostliny je třeba ochránit v zimě.

milosvlasak
hodnocení

0x

en.wikipedia.org/...

clemson.edu/...

Zcela náhodou jsem jeden kus zakoupil 2015 za 80,-Kč(!) v běžném květinářství maloměsta - měl to být rhododendron. Nyní žije spolu s rhododendrony. 4ks řízků byly sesazeny v 1květináči, mám tedy /2016/ 4 prosperující rostliny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]