Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny. Začínají mi schnout listy na borůvkách a kroutí se. Nevím, jestli je to v tuto dobu normální. Nejsou něčím napadeny? A co s tím? Poradíte mi? Děkuji.
Težko říct. Při vašem způsobu zálivky mohou začít zahnívat kořeny a rostlina jde do pryč. Chce sice dost vody, ale není to rýže. Podobné příznaky jsem měl, když jsem experimentoval s hnojením a trochu mi ujela ruka. Pak máme celou řadu hub, které se na borůvkách vyskytují. Já sázím na přemokření. Co je na obrázku v rohu vlevo dole?
Zdá se mi ten keřík hodně zanedbaný, stříhají se staré letorosty, aby byl keřík provzdušněny.
Stříhejte odplozené (hnědá, šedivá kůra), zlomené větvičky. Tím podpoříte rašení nových.
Podívejte se na internetu kdy a jak stříhat. Kdybyste nechtěla sledovat celé povídání, tak zahradnice seznamuje s borůvkami asi od 1 minuty a ukázka řezu od asi 4:20
Na porovnání = Mám borůvky stále pěkně zelené, a druhý obrázek je zimolez, který již hnědne a bude shazovat.
Jak píše km, podle listu si jsou keříky podobné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.