Nejste přihlášen/a.
na jaře při uhrabování hlíny jsem vyhrabal lískový oříšek , začal pukat ani nevím jak se tam dostal. zřejmě veverky co tu běhají. A tak jsem ho jen tak vzal a zapích do květináče, nyní má jeden prut a výšku 50 cm. Co s ním teď, bude někdy plodit? Mám ho zasadit do země nebo vyhodit?
Na volném prostranství nechť si roste, ale pozor: Líska je nezmar. Pro případné zasazení vybrat vhodné místo, tj. dostatečně daleko od plotu a staveb. Vytváří mohutné kořenové baly a v pozdějším věku je její likvidace obtížná, po ořezání spolehlivě znovu vyrůstá z kořenů. V extrémních případech je to na bagr. Likdidoval jsem takto asi 10 kusů (bez bagru) a přes ruční obkopání do hloubky cca 60-70 cm s tím měl traktor co dělat. Pravda, lískám bylo nějakých 50 let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.