Nejste přihlášen/a.
Může mně někdo poradit jak zavařovat rajčata. Mám jich letos naráz hodně a nevím jaké všechny jsou možnosti. Děkuji
Já jsem dlouhé roky zavařovala rajčata ze zahrady: Nakrájela halabala a trochu do sklenice přimáčkla a zavíčkovala. Bez ničeho. A pak v hrnci jako všechny kompoty na 80°C 10 minut, 10 minut nechat ustát a vytáhnout, uložit dnem vzhůru. Do polévky, pod maso, do ptáčků, omáček, vydusit a vajíčko s chlebem. Rajčata moc nejím, ale do vaření jich spotřebuji hodně. Nikdy se mi nechtělo loupat je, slupky mi nevadí.
Jednou mi někdo poradil k rajčatům česnek a kopr. Zkvasily mi, chytly plíseň. Tak jsem zůstala u toho, co mám prověřené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.