Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barevné plody keřů

Od: herd® odpovědí: 13 změna:
Ahoj, omlouvám se možná se nenáročná dotaz, co je toto za plodiny? nafotil jsem jse, když jsem se sebral na skoro jednom místě v okolí.
brázky jsou přílohách. co je to zač? jeřáb, trnka, hloh, vraní oko? a jsou všechny
jedovaté?
našel jsem i černý bez ,doufám (teď jen černé kuličky) a máme dilema, je jedovatý nebo ne? prý se používá na léčení ale je jedovatý prý. Já si myslím, že se nemá požírat a že je hod ně silné "antibiotikum" -to je ta jedovadost, ale najěké potírám, obklady OK?
! Měly tu být tři obrázky, bohužel se mi třetí nanahrál , tak ho doplním. bohužel jsem horlivě smazal.
doplněno 23.08.25 17:33: a ,,, toto je třetí

Barevné plody keřů
Barevné plody keřů #2
Barevné plody keřů #3

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kadlatke
hodnocení

2x

první obrázek (modré plody) by mohly byt trnky

hodnocení

0x
Třetí obrázek bych řekl že
Jabloň purpurová
flora-cs.com/...

hodnocení

0x

Druhý obrázek je jeřabina

K přesnému určení 1. a 3 obrázku .by bylo potřeba pořádně vidět na listy.

Není to jeřabina, ta má úzké listy, je to HLOH.První je trnka a to poslední může být i nějaká divoká slíva.

boba a jste přesvědčen, že hloh má takové listy :-D

No hlohu je vic druhu. Je pravda, ze listy ma strapatejsi, ale podle tehle dvou fotek nevim

Barevné plody keřů #4
Barevné plody keřů #5
km
pokud list patri k plodu (fotka stoji za prd) tak to rozhodne hloh neni

km
hodnocení

0x
trnka
jerab
myrobalan
priste piste srozumitelne

Jerab ma jiny listy

Barevné plody keřů #6
km
boba jeho. jak jine? slozene stejne jako sdilite. navic nemate 2× pravdu protoze existuji druhy jerabu, ktere slozene listy nemaji, maji jednoduche, napriklad muk

Já jsem se nepřišla hádat. Svůj názor jsem napsala a tečka.

prostromek
hodnocení

0x

První je trnka obecná. Zrovna minulý týden jsem ji chutnala.

Svíravá chuť. Češe se až po prvních mrazech, potom je prý o trochu lepší. Používala se na trnkové víno, marmelády, želé ...

Jinak ano, rostlina je léčivá i když v dnešní době zapomenutá.

Vše se dá dohledat, před týdnem jsem na internetu vyhledávala, jedovatá určitě není, ale jak se říká o všem - všeho moc škodí, takže s mírou. Ani bůčku nemůžete sníst požehnaně, aby Vás nechytil žlučník.

Účinky rostliny:

jemné projímadlo - velmi vhodné pro děti

čistí krev na jaře - detoxikace, detoxikační účinek

posílení imunity, obranyschopnosti

obezita, nadváha - podpora při hubnutí, redukci hmotnosti

rekonvalescence po nachlazení

podrážděný žaludek

podrážděný trávicí trakt po zvracení nebo průjmu

závislost na projímadlech

záněty v dutiny ústní, afty

---------------------------

Černý bez = šťáva, víno jsou zdravé, aby nebolela hlava je potřeba přejít varem i potom s dávkováním opatrně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]