Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit koníka

Od: cilka odpovědí: 11 změna:
Objevila jsem letos už dost velkého koníka a ožírají mi okrasnou/jedlou slivoni, co jsem letos nasadila.Kde se tam vzali vůbec, to znamená, že přiletí a nebo žijí někde na terase.Koupila jsem Satium Ultra,mohu to postříkat, ona ještě nekvetla.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prostromek*
hodnocení

7x

Hmyz je všude okolo nás, naopak ho spíše ubývá vlivem chemie.

Není každý hmyz užitečný, je i škodlivý, přesto má každý svoje nezastupitelné místo. Třeba v potravním řetězci.

Pokud Váš stromek nebude napaden hejnem kobylek v počtu miliónů kusů, tak určitě přežije. Pokud jednu kobylku zlikvidujete, z okolní přírody přiletí další.

Za druhé, na podzim listy zežloutnou a stromek je stejně všechny shodí.

Nechala bych hmyz, ať se živí, stromku to neublíží, kobylka velká je dravý hmyz, aktivní do září a živí se převážně larvami jiného hmyzu. Kobylká velká, zelená je malý zázrak, viděla jednu minulý rok, umí splynout s přírodou.

Rostlinou potravou se živí pouze okrajově. Takže nehubit, ale jen pozorovat a nechat prostor k životu.

hodnocení

4x

Za svého dětství, někdy v 60. letech, si těchto koníků pamatuji ještě dost. Pak začali z přírody mizet a už několik let jsem nepotkala žádného. Škoda.

Než tyto neškodné tvory stříkat, chytila bych ho opatrně třeba do sáčku a odnesla někam do přírody, kus od Vašeho stromku. Ať si najde jiné stanoviště. Likvidovat, prosím, ne. Jaga.

kukuc
hodnocení

1x

koník mi přilétl na okno v centru města

Jak se zbavit koníka

hodnocení

0x

Vřelý souhlas s Prostomkem *palec* Jen bych se chtěla zeptat, kolik koníků jste viděla? Mohou to být úplně jiní hmyzáci, kterých si ani nevšimnete. Housenka nbo píďalka. Uvidět je, to není tak snadné. Mají mimikry a jsou neviditelní. Vlastní zkušenost.

prostromek*

Jako dítě jsme jich na vesnici viděli dost.
Minulý rok na chilli papričkách, skoro nebyla ani vidět, ale zadařila se mi doběhnout domů pro telefon a vyfotit. Zkusím dát foto z pčítače, uvidím, jestli na to přijdu jak.

prostromek*

Tak ano, už to tady je z roku 2024, ještě jsem v PC nesmazala.

Jak se zbavit koníka #2
cilka
hodnocení

No tak takoví tu byli v minulosti, ale letos to byl kůň, proto mizí listy slivky ze dne na den, já to mám pro své potěšení,takže postřik mladého stromečku :(

jakože máte stromek pro své potěšení, a tak hmyzáka zlikvidujete?*plac*

prostromek*

cilka - tak, tak, dělejte, co Vám libo.

Ne každý člověk chrání přírodu, spíše ji ničíme a škodíme už jenom, že existujeme a žijeme s výdobytky dnešní civilizace.

----------------------

----------------------

Jenom takový povzdech.

Dá se říct, že největší škůdce přírody jest člověk.

Ubíráme divokým zvířatům jejich prostředí a potom zvířata střílíme, zavíráme do ohrad, klecí a divíme se, že utíkají na svobodu. Třeba momentálně naši vlci (vlčici chytili a ta uhynula), pro potěšení držíme divoké šelmy v nevyhovujících podmínkách = lev Lojza a když se prodere na vytouženou svobodu, tak ho strážník picne, o hladových medvědech, kteří bloumají a přibližují se k lidským osadám ani nemluvě. Bylo by toho víc (kosmetika, léky, chemikálie a plasty ve vodě a mořských rybách atd.).

cilka
hodnocení

Atoš , já jsem v rubrice, jak se zbavit hmyzu, ne, jak ho blahořečit ... ano stromeček pěstuji, ne hmyz

id
hodnocení

0x
U nás večer je takový hluk jak cikády od moře. Nechávám žít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]