Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za pokojovky

Od: jasoni® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,prosím o určení těchto pokojovek.

Co je to za pokojovky
Co je to za pokojovky #2
Co je to za pokojovky #3

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

první foto kryptantus česky skrytěnec

hodnocení

Máte pravdu,moc Vám děkuju.

hodnocení

4x

2 je Streptocarpus saxorum.

hodnocení

Teď jsem to otevřela a máte pravdu. Děkuju.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, na prostředním obrázku by mohl být rýmovník. Zdravím!

google.com/...

doplněno 19.08.25 23:00: jasoni - ano, moje chyba. Tuto důležitou informaci jsem ve Vašem dotazu asi přehlédl, neboť tam určitě je .
hodnocení

Rýmovník to není i když je mu podobná. Kvete světle fialove, jedno květenství má 3 - 5 kvítků na dlouhé stopce (cca 10-12 cm),které vyrůstá kolmo na stonek do strany, rostlina má jeden stonek, který se kroutí a roste pořád dál,je dost tuhý.

S fialovými kvítky na stopce je tořivka

hodnocení

3x

1. a 2. máte určené.

Na 3. fotce možná jsou kaktusy dva. To nejmohutnější vlevo vidím jako Epiphyllum. Jeden z listových kaktusů. To vše ostatní by teoreticky také mohly být nezdravé výhonky této rostliny, ale nedovedu z fotky přesně poznat, jestli to
"chupaté" na nich jsou měkké výhonky jakýchsi kořínků, nebo to jsou tuhé píchavé ostny. V prvním případě by ty tenké výhonky nebyly válcovité, ale byl by tam náznak jakýchsi hran. Pokud jsou ty tenké výhonky válcovité s výrazně píchavými ostny, je to nějaký běžnější kaktus, ale v těch se vůbec nevyznám.

doplněno 19.08.25 19:10:

11hana - pro tazatele doplním, že fylokaktus a epifylum a epiphyllum jsou různé názvy pro jednu rostlinu. A znovu jsem okukovala svoje květináče a budete mít pravdu. Č. 3 je fylokaktus, jinak epifylum, jinak epiphyllum a dokonce prý i listokvět.

Při pozornějším pohledu bych řekla ,že to jsou mladé výhonky fylokaktusu

hodnocení

To "chlupaté" na nich nejsou kořínky,spíše měkké ostny,nebo tuhé "chloupky".

hodnocení

Tady jsou další fotky.

Co je to za pokojovky #4
Co je to za pokojovky #5
Co je to za pokojovky #6

futra
hodnocení

3x
2.Je nějaká,,gesnerka,, ( podpětovité ).Bez květu to přesně neřeknu, možná Streptocarpella.
hodnocení

Máte pravdu, je ot streptocarpus. Děkuju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]