Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,prosím o radu.Dostal jsem v květináči zasazenou větvičku Angreštu, která byla vypěstována hřížením.Chtěl bych ji přesadit do zahrádky, ale nevím , jak s ní dál zacházet.Je vysoká asi 60 cm.Vím, že by se měla nějak zakrátit, ale na kolik?Nebo ponechat?Je to jenom 1 větvička, žádné jiné výhonky zatím nemá.Poradí mi prosím někdo? Děkuji J.
Protože budou teploty nad 30 st. tak bych osobně počkala, až přejdou. Prudké slunce a přesazení nejdou moc k sobě.
Jak dlouho je ale v tom kontejneru? Kontejnerové sazeničky se mohou vysadit během celého roku, přesto si myslím, že by to bylo pro rostlinku zátěž. Teď je půda dost vyprahlá. Pokud byste musel sadit, tak do jámy nalít 1 - 2 kýble vody, aby rostlinka mohla čerpat vlhko zezdola kořeny.
Ale jinak by to na podzim, kdy se provádí běžně výsadba, bylo též možné. Já osobně bych počkala na to září.
Zatím udržovat vlhkou zeminu, ale nepřelívat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.