Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrické spotřebiče

Od: dohnivak odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám prosbu, muškáty jsem koupila v platíčku po 10 kusech. Zasadila do univerzálního subtrátu, dost se vytáhly a kvetu, hnojím, ted jak dlouho pršelo, začaly dost opadávat květy a dokonce již některé schnou, nevím co dělám špatně, protože když koukám na jiné, mají je nádherné, mám je venku na otevřené terase,díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bramburka
hodnocení

0x

Muskaty jsou nejspis prelite. Zkuste je nechat trochu vyschnout. Mozna stoji ve vode a uhnivaji jim korinky? Ma kvetinac odtok?

dohnivak
hodnocení

ano, truhlík má dirky na odtok, nevím, zda jich není v truhlíku moc, jsou tři na 40 cm a čtyři na 60 cm,,d

hodnocení

0x

Vezměte si brýle nebo lupu a koukněte na na listy zespoda. Mšice dovedou být neviditelné, maličké, zelené. Mrchy jedny hmyzácké! :( Čím hnojíte a jak často? Jaké máte muškáty? Já se letos plácla přes kapsu a koupila jsem nějaké, snad prý se jim říká anglické. Jsou převislé, růžové a překrásné, ale teď vypadají jako obyč červené koncem září. Mám na nich spousty pestřenek, takže mšice mají utrum. Ale jinak žádná paráda. Sice je hodně poupat, ale takových nanicovatých.

doplněno 08.08.25 08:07:

Jen tak z rozmaru jsem mezi ně dala bílou vějířovku a jsem nadšená. Příští rok ji seženu v několika barvách místo muškátů. Je to nádherná kytička. Mám truhlíky na severním okně, ale nenaříká a kvete opravdu nádherně.

dohnivak
hodnocení

muškáty jsem koupila v platičku po 10 kusech, hnojím univerzálním hnojivem, ale opravdu opadávají kvítky a někdy uplně holé, tak protrhávám, jestli to není deštěm stále pršelo, barva červená a už nemají moc poupat a vedle mám takové do oranžova a ty mají ještě dost poupat, podívám se na listy,d

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]