Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tento olej vhodný do křovinořezu na míchání s benzínem?

Od: hlavicka odpovědí: 40 změna:

Je tento olej vhodný na míchání s benzínem do dvoutaktních motorů křovinořezu? Je to asi tento olej ale s trochu jinou nálepkou. Koupil jsem ho na benzince a prodejce tvrdil, že by vhodný měl být, ale jak je známo tak mnozí prodejci se ne vždy příliš dobře vyznají v tom co prodávají a nebo kupujícímu jsou schopní nakecat cokoliv aby prodali to co prodat chtějí. Je tam uvedené, že "Není doporučeno u dvoudobých motorů mazaných směsí paliv s olejem v kombinaci s palivy s vysokým podílem bioethanolu (E85 = 85% bioethanolu a 15% benzínu)" .Je tam také uvedené ředění 1:50, ale v návodu k mému křovinořezu je uvedené 1:25.

Je tento olej vhodný do křovinořezu na míchání s benzínem?
Je tento olej vhodný do křovinořezu na míchání s benzínem? #2

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

3x
Syntetický, nízkodýmný dvoutaktní olej. Řeď podle doporučení výrobce stroje.
hlavicka
hodnocení

Takže tento olej mohu bez problémů použít na míchání s benzínem do křovinořezu a uvedené ředění s bebnzínem které je tam uvedené 1:50 mohu ignorovat? A co to, že "Není doporučeno u dvoudobých motorů mazaných směsí paliv s olejem v kombinaci s palivy s vysokým podílem bioethanolu"? Já se v tom příliš nevyznám a tak se raději ptám abych si zbytečně nenadělal nějaký problém.

k2

@hlavicka: Obecne se v hodne "lihovych" benzinech olej blbe misi-respektive nezustava v nem "rozpusteny" a seda ke dnu.

vernon
E85 nepoužíváš, tak to neřeš...

hodnocení

2x

Do sekačky, pily i křoviňáku liju VERVA100 kde není biolíh, který při delším stání zasírá motor.
V ročních nákladech to oproti E95 (nově E5) dělá zanedbatelnou částku a na jaře jen zatáhnu za šňůru a jedu.
Vámi koupený olej bude fungovat i s E5.
Ředit vždy dle výrobce stroje, tzn. u vás 1:25

PS:
1:25 mají většinou čínské stroje s nižší kvalitou, takže se musí více mazat aby se nezadřely.
1:50 mají značkovější stroje, kterým díky kvalitě a provedení stačí míň oleje = míň emisí atd.

hodnocení

0x
E85 do křoviňáku snad netankujete, ne? Je to normální 2T olej a do křoviňáku není problém ho použít. Ředit určitě podle výrobce křoviňáku (1:25).

hodnocení

0x

zdravím-máte tam napsané - 2 T garden- což je zahrada-takže se hodí do všeho -2T-dvoutaktního co používáte na zahradě-samozřejmě ne do čtyřtaktního motoru-raději to napíši

jir
hodnocení

0x
Na nádobě s olejem jsou uvedeny normy, které olej splňuje: API TC+, JASO FD, atd... Podívejte se do specifikacíbje svému stroji, jaký olej vyžaduje. Pokud tam bude třeba (pouze příklad) API TC, JASO FC, pak olej vyhovuje.
vernon
Křoviňák s motorem na poměr 1:25 bude noname Čína. To mu povrčí i na Vegetol... *smich*
(vtip) ;)
jir
Ano, to je pravda. Práce s takovým strojem musí být lahůdka.
hlavicka
hodnocení

Ano je to značková Čína. Křoviňák čínský a značka polská. Práce je opravdu parádní lahůdka. A ten pocit, že za nějakých necelých 2500 Kč to pracuje stejně dobře nebo možná i lépe než něco za např. 5 - 6 tisíc Kč je také docela dobrý.

Měl jsem dlouhá léta číňana, také 1:25 a jediné co bych vytknul je vyšší hmotnost a větší vibrace.
Jinak makal do poslední chvíle.*palec*

Do pily i kroviku jsem někdy dával i normální čtyřtaktní olej, když jsem zapomněl dvoutaktní, on to namaže taky, jen se motorek může víc zasirat.
Mám několik čínských strojků a podle mě ten uváděný poměr 1:25 je tam spíš pro jistotu pro záběh, kdy to smrdí, prská výfukem nespálený olej a moc dobře neběží, takže dává spíš tak 1:40-50.
Jinak E85 jsem kdysi zkoušel do 2T skútra, ale měl oddělené mazání.
hlavicka
hodnocení

kejikl: Ty větší vibrace také často záleží na použité strunové hlavě. Ne každá hlava je dobře vyvážená a to pak způsobuje větší či menší vibrace. Jinak ty čínské křoviňáky dokážou to co i nečínské drahé dobře známých značek.

vernon
V žádném případě. Ani co se týče zátěže při sekání, ani co se týče výdrže stroje.
Každý rok spotřebuju v křoviňáku a pile přes 50 litrů paliva a to by mi s noname krámy asi upadly ruce...
hlavicka
hodnocení

vernon: Nemáš pravdu. Něco jiného je si něco jen myslet a nebo mít s něčím vlastní zkušenosti. Ono se dobře pomlouvá něco o čem vůbec nic nevíš a možná jsi to ani nikdy neviděl. Z vlastní zkušenosti a praxe dobře vím, že můj DEMON pracuje velmi dobře a to ho příliš nešetřím a má už odpracované docela dost. Jestli si myslíš, že drahé křoviňáky nějaké známé značky pracují same a lépe tak si to klidně mysli. Já mám na to jiný názor.

vernon
Ale mám zkušenosti...
Spíš ty jsi nikdy v ruce nedržel kvalitní křoviňák a jen teoretizuješ.
Poradili jsme ti, tak teď si to přeber jak chceš.
hlavicka
hodnocení

vernon: Pokud kvalitu křoviňáku hodnotiš podle toho jak hodně je jeho značka známá a jak drahý je tak to svědčí o tom, že o křoviňácích toho příliš nevíš a nemáš s ními příliš zkušenosti. Hodnotit něco podle známosti značky a podle ceny za kterou se to prodává je 100% nesmysl. I levné věcí můžou být dostatečně kvalitní a naopak drahé nemusí být tak kvalitní jak by se podle ceny předpokládalo. Tím netvrdím, že všechny drahé věci nejsou kvalitní. Já kvalitu hodnotím především podle toho jak se co osvědčí v praxi při používání. Ono nic není natolik kvalitní aby se na tom nedalo najit nějaké nedostatky. Ten můj DEMON je ale dostatečně kvalitní na to aby mi dokázal udělat dobrou práci tak jako něco několikrát dražšího.

vernon
Jsi mimo. Prošlo mi toho rukama hodně. Mám třicet let zkušeností se značkovou i neznačkovou zahradní technikou.
Zato ty v žádném případě, jak tak pozoruju...
lulek

Je to JASO FD a to tam půjde na 100 procent.

hlavicka
hodnocení

vernon: Chválit se umíš docela dobře, ale rozeznat dobrou zahradní techniku od nedobré nedokážeš hlavně když to hodnotíš podle známosti značky a ceny nebo zda je to čínské nebo ne.

lulek: Děkuji

vernon
Jsi mimo a drzý k tomu...
hlavicka
hodnocení

vernon: O tom kdo je tu mimo by se dalo hodně diskutovat. Mysli si o tom co chceš, ale raději to tu nepiš a nedělej ze sebe hlupáka.

vernon
Jsi mimo a drzý k tomu. Řekni někomu, ať ti půjčí značkový farmářský křovinořez. Abys taky zažil ten rozdíl...
Potom tě přejdou ty plky o tom, že se s ním pracuje stejně a že je to totéž jako neznačka...
hlavicka
hodnocení

vernon: Dalo se čekat, že se tu budeš do nekonečna snažít prezentovat jako neslušný hlupák. Jaký konkrétní je to podle tebe ten značkový farmářský křovinořez?

asd1
Hlavička slez ze stromu. Lacina čína taky seká, ale hluk,vibrace,spotřeba,životnost,ergonomie, to všechno je u kvalitniho krovinaku o level jinde.
Každá liška chválí svůj ocas, ale zkus si u toho tvyho supr stroje sundat růžový brejle ;)
Už jen to 1:25 bez katu je smrad z vejfuku, jestli to necejtis tak zajdi na ORL...
vernon
Ty jsi prostě marnej. A vulgární drzoun. Platí to, co jsem napsal. Ať ti někdo půjčí opravdový křoviňák. Potom už se ti možná nebude chtít tim tvým rozklepaným, uřvaným hulítkem sekat...
Nejde srovnávat jablka a hrušky. 15 let se jedný zahradnický firmě starám o techniku, většinu mají profi Husqvarny a pro sebe bych si to teda nepořídil. Vlastnosti jako vibrace a uchu lahodící zvuk výfuku sice dobrý, ale ceny dílů takový, že u věcí typu krovinaky nebo pily by se vyplatilo co 2 roky kupovat novou činu místo oprav. Třeba úhlový převod krovinaku stojí jako 2 celý nový noname krovinaky, na který se převod dá koupit za stovku. A to nemluvím o neprofi řadách, kde obyčejná sekačka za 14 tisic je kvalitou plně srovnatelná s jakoukoli hobymarketovou, respektive po 2 letech je v daleko horším stavu, než třeba desetkrát starší základní alko nebo mountfield. Nebo nedávno tam přibyl krovinak 525, sice lehkej jak pírko, ale hlava na něj má čudl bez ložiska, takže vydrží jen pár hodin provozu a větší hlava s ložiskem tam kvůli závitu nejde. Nebo pila s elektronickým karburátorem, jak nemá cerstvej benzín, jen houpou otáčky a absolutně nemá sílu, čoudi a vynechává, jiná přitom nemá problém. Nemluvě o 2 záručních výměnách motoru ještě během prvního řetězu. Pro sebe si kupuju jen činu, ceny srandovní a prostě to funguje, krovinak má síl, až až, jednoruční vyvětvovací pila za 17 stovek až na barvu plastů je k nerozeznání od Huqvarny za, nevim, 15 minimálně. Startuje, zní a řeže úplně stejně, dělám s oběma. Plotostrih za dvojku má v převodu ojnice na loziskach, "levná" Husqvarna jen kluzné. Takže jestli srovnávat, tak stroje stejný cenový kategorie. Ale podle mě cina zdárně kopíruje starší typy strojů, kde ještě nebyly kurvitka a vše přesně spočítané na danou životnost, i když samozřejmě musí šetřit, kde to jde.
hlavuicka

asd1: Další takový co asi příliš neví co to křoviňák je a jeho kvalitu hodnoti pouze podle značky a ceny. Můj křoviňák DEMON nemá téměř žádné vibrace pokud pouižívám dobře vyváženou strunovou hlavu a životnost nebude mít snad menší než nějaký drahy "křáp" dobře známé značky. Tak jak píše bery by se vyplatilo co 2 roky kupovat novou činu místo oprav, ale to si myslím, že ta čína vydrží déle, pokud si ji někdo nepokazi nebo nerozbije nevhodným používáním. Jaký konkrétní křoviňák je podle tebe dostatečně kvalitní?

vernon: Ty drzoune se nás tu snažíš přesvědčovat o něčem co snad velmi dobře víš, že nás tu těmi tvými kecy nepřesvědčíš. Je vidět, že jsi z toho už asi docela dost naštvaný, ale to už je tvoje věc, že nedokážeš pochopit, že kvalita ne vždy závisí pouze na značce a ceně něčeho. Nedokázal jsi nám tu uvést jaký konkrétní křoviňák je podle tebe ten super dobrý a nebo který považuješ za značkový farmářský, ale za to velmi dobře víš které křoviňáky jsou nekvalitní šmejd.

bery: *palec* Velmi dobře jsi to popsal, ale bohužel některým se to vysvětlit asi nedá.

asd1
:-D kdyz myslíš..
Bery, zrovna HQ není příklad top kvality, ale přechodu výrobce na předražený laciný zboží, obzvlášť "levnejsi" hobby a farm modely. Trošku pretizis a chcipne to.. draha na tom neni kvalita ale jen napis na štítku.. ceny dílů jsou obchodní politika, prostě rejzujou,chceš sekat tak caluj nebo kup nový stroj.
Jak dlouho by v technických vydržely ty z baubau za 2k (kromě toho že by tě s tím poslali do háje hned první den)..
Hlav.chceš příklad.. mám asi 10 let od Dolmaru, vyroba jeste dojcland,motor tam je Mitsubishi, jede nes.se málo zere, nasekano má dost, pořád bez závady..
vernon
@hlavicka Musíš být strašně jednoduchý člověk. Nepoznáš dvoutaktní olej a ani neumíš pořádně napsat svůj nick, hlavně že trváš na svých blábolech. Je mi tě líto...
hlavicka

asd1: "kdyz myslíš.." Já si ohledně těch křoviňáků nic nemyslím. Já to vím z vlastní praxe. "Trošku pretizis a chcipne to.." Já mého Demona příliš nešetřím a občas jdu s ním i do velké trávy a nic nechcípá. Snažíš se tu argumentovat zcela nepravdivými smyslenými argumenty které nemáš ověřené v praxi. "ceny dílů jsou obchodní politika, prostě rejzujou,chceš sekat tak caluj nebo kup nový stroj." Ceny náhradních dílů pro levné čínské křovinořezy nejsou až tak drahé a jsou levnější než pro dražší křoviňáky. Záleží kde ty díly koupíš, protože někteří prodejci jsou schopní prodávat klevné věci i za docela dost předraženou cenu. Když se to koupi např. přímo v číně např, na AliExpress tak tam to většinou vyjde mnohém levněji než u nás v česku. Pokud čínský křoviňák doslouží a neoplati se ho už opravovat tak je rozhodně lepší zase koupit levný čínský který je často i několikanásobně levnější než nějaký o nic víc lepší předražený známe značky.

vernon: Když už nedokážeš dostatečně přesvědčivě obhájit ty tvoje pomatené bláboly ohledně křoviňáků tak začínáš rýpat do oleje a do chybičky v nicku, ale tím nás tu rozhodně nepřesvědčíš, že s těmi tými bláboly máš pravdu. S tím olejem jsem se chtěl jenom ujistit, protože na oleje nejsem žáden odborník.

vernon
Ty nejsi odborník na nic, jak tak pozoruju. Akorát na kvákání blbostí, na to máš talent...
hlavicka

vernon: A na co jsi odborník ty? Nedaří se ti obhájit ty tvoje nesmysly a tak rýpeš do těch co ti nejsou ochotní přiznat pravdu. Na to tvoje kvákání blbosti tu ale asi nikdo není zvědavý.

asd1

Voe cenová politika HQ. Stroj je značkový takže drahý, tak jsou drahý i díly - máš dilem opravit nebo vyměnít, u číny by díl za 2k neprošel.

Jak to říkal Werich, když se baví dýl tak už jsou dva, tak hezkej víkend s Démonem.

hlavicka

asd1: Demon je také značka, ale nepřiplácí se za ní tolik co za jiné známější značky. Já nepotřebují něco za co zaplatím značnou část pouze kvůli známé značce. Mne stačí i něco levnějšího co zvládné i to co něco dražšího a to i bez příplatku za značku. Mnozí lidí jsou ochotní platit za dražší věci a tak výrobcí a prodejci nemají důvod proč by to prodávali levněji a přitom si neuvědomují, že i levnější věci často dokážou udělat to co ty dražší.

vernon
Demon není žádná značka. Motor do kterého je potřeba míchat palivo v poměru 1:25, je hnůj s nekvalitními ložisky, pravděpodobně bez jehlového ložiska na pístním čepu.
Už dej pokoj, ty přiblblý jantare. Jsi úplně mimo mísu...
hlavicka

vernon: Mohl by jsi se už konečně uklidnit a přestat s těmi nadávkami a neustálou prezentaci tvoji sprostoty. Chápu, že jsi asi hodně naštvaný z toho, že se ti nedaří mne přesvědčit, že máš pravdu s těmi tvými kecy, ale takovým způsobem toho určitě nedosáhneš. Já jsem ochoten přiznat pravdu každému kdo ji podle mne má, ale ne těm kteři píšou blbosti a snaží se pravdu neslušně vynutit. Pokud podle tebe Demon není žádná značka tak co to tedy podle tebe je? Snažíš se co nejvíce kritizovat a pomlouvat něco na základě smyslených a nepravdivých argumentaci a co jsi nikdy neviděl a neměl možnost s tím pracovat. Takto nikoho kdo má s tím konkrétní zkušenosti nepřesvědčíš. Zkus se nad tím v klidu pořádně zamyslet než tu zase něco napíšeš.

vernon
Takže ještě jednou a popořadě, ty primitive. Jsi mimoň a mimo mísu. A sklapni, protože nevíš co žvaníš. Dané problematice nerozumíš, nemáš žádné zkušenosti. Narozdíl ode mne. Tečka...
hlavicka

vernon: Sprostota a nadávky ti jdou velmi dobře. S tvojí výchovou si tvoji rodiče asi nedali příliš práce. Rozumíš tomu jako např. pes řízení auta, ale vychvalovat se jaký jsi odborník na to dokážeš velmi dobře. Mluví se, že samochvála smrdí a tak si dávej pozor aby jsi tím smradem neodpuzoval od sebe jiné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]