Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tohle jedla houba?

Od: ketek odpovědí: 9 změna:
Dobry den, je tohle houba k jezeni? Neni to hrib zlutomasy? Dekuji
Je tohle jedla houba?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tm
hodnocení

0x
Je jedla. Babka, ty teď rostou
ketek2
01.08.25 08:36
hodnocení

Dekuju

km
hodnocení

0x

jedlé, obecně se považují za méně chutné, ale někdo je má rád, jak se rozpadnou na kaši. já je nesbírám.

hodnocení

0x

Jedlá. Sbírejte jen mladé plodnice, obecně je považována za nepříliš kvalitní houbu. Mladé jsou pevné, starší bývají vodnaté a prosáklé.

ketek2
hodnocení

Super, dekuju

nov
hodnocení

0x

Dávno je už nesbírám kvůli tzv. Nedohubu zlatovýtrusnému.

vesmir.cz/...

prostromek
hodnocení

0x

Já je sbírám, a jak zde píší, tak pouze mladé plodnice, zdravé, tvrdé. A neokousané, kvůli kontaminaci nějakou přenosnou nemocí od nakaženého zvířete.

I míchanice ze samotných podoubníčků (tak tomu říkáme) mě osobně chutná. Jak píšete, mykologové tyto označují jako hřiby plus nějaké další pojmenování.

--------------------

Nemusím mít směs, naopak - hříbek, křemenáč mi nic neříká.

Raději klouzek, holubinku, čirůvku a jiné.

Jenom co mě naučila babička - nebrat všechny houby jenom proto, aby byl plný košík, něco v lese nechat a než dáme do košíku, tak nožičky nahrubo očistit od hlíny a jehličí. V lese záležitost na půl minuty

Ty špinavé nožičky přenesou nečistoty zase na ty druhé houby. A doma máte o trošku méně práce s čištěním. Je to o zvyku.

km
01.08.25 19:41
amen...
ketek2
01.08.25 20:11
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]