Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jelikož jse mi na těchto stránkách už párkrát dobře poradili, obracíém se na vás s další otázkou. Minulý týden jsem dostala phalaenopsis ambiance. Měla zdravé ale šedé kořeny, tak jsem ponořila květináč do teplé dešťové vody, aby se ta kráska pěkně napila a kořeny se zazelenaly. Přítel je vášnivý akvarista a voda z akvárií, kterou při čištění vypouští se mi osvědčila pro mé pokojovky, ani nemusím přihnojovat a rostliny rostou fantasticky
Protože už jsem se dočetla, že orchideje jsou choulostivé na kvalitu vody, tak bych se chtěla zeptat, jestli můžu požít vodu z akvárií (přítel nepoužívá žádné chemické přísady do vody)i na zalévání mé orchideje. Máte s tím někdo zkušenost? Za odpovědi mockrát děkuji!
Mějte fajn léto
Dobrá, tak akvarijní vodu na orchideje nee. Na stránkách www.abecedazahrady.cz jsem se dočetla, že v květináči by měly být kořeny po zálivce zelené... Proto jsem květináč na chvíli namočila do teplé dešťovky a pak jsem nechala přebytečnou vodu odtéct. Je to moje první orchidej, tak se vše musím naučit, nejlépe od starších a zkušených
Kořínky, které vykukují z květináče horem jsou stále šedé, uvnitř květináče zelené má to tak být po máčení? Nebo jak jinak poznám, že potřebuje vodu? řídit se těmi 7 - 10 dny? Já vím, takových dotazů tu už bylo...
Ano. Kořeny nad směsí jsou šedavé. Ty ve směsi pak opravdu zelené. Zálivku jste provedla dobře, dělejte ji takovým způsobem jednou za sedm až deset dnů a přidejte do ní desetinu doporučeného množství hnojiva (Kristalon). Již jsem zde mnohokrát psal, že u těchto rostlin méně znamená více. Jediné, co opravdu potřebuje, je dostatek světla (ne sluníčko!, dokonce snese i jisté zastínění) a stálou teplotu a vlhkost prostředí. Během léta teplota 24°C, během zimy stačí okolo 20°C. Nepřehánějte to s péčí, rostlině neměňte stanoviště. Bude vám vděčná a pokvete velmi dlouho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.