Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jelikož jse mi na těchto stránkách už párkrát dobře poradili, obracíém se na vás s další otázkou. Minulý týden jsem dostala phalaenopsis ambiance. Měla zdravé ale šedé kořeny, tak jsem ponořila květináč do teplé dešťové vody, aby se ta kráska pěkně napila a kořeny se zazelenaly. Přítel je vášnivý akvarista a voda z akvárií, kterou při čištění vypouští se mi osvědčila pro mé pokojovky, ani nemusím přihnojovat a rostliny rostou fantasticky
Protože už jsem se dočetla, že orchideje jsou choulostivé na kvalitu vody, tak bych se chtěla zeptat, jestli můžu požít vodu z akvárií (přítel nepoužívá žádné chemické přísady do vody)i na zalévání mé orchideje. Máte s tím někdo zkušenost? Za odpovědi mockrát děkuji!
Mějte fajn léto ![]()
Dobrá, tak akvarijní vodu na orchideje nee. Na stránkách www.abecedazahrady.cz jsem se dočetla, že v květináči by měly být kořeny po zálivce zelené... Proto jsem květináč na chvíli namočila do teplé dešťovky a pak jsem nechala přebytečnou vodu odtéct. Je to moje první orchidej, tak se vše musím naučit, nejlépe od starších
a zkušených
Kořínky, které vykukují z květináče horem jsou stále šedé, uvnitř květináče zelené má to tak být po máčení? Nebo jak jinak poznám, že potřebuje vodu? řídit se těmi 7 - 10 dny? Já vím, takových dotazů tu už bylo... ![]()
Ano. Kořeny nad směsí jsou šedavé. Ty ve směsi pak opravdu zelené. Zálivku jste provedla dobře, dělejte ji takovým způsobem jednou za sedm až deset dnů a přidejte do ní desetinu doporučeného množství hnojiva (Kristalon). Již jsem zde mnohokrát psal, že u těchto rostlin méně znamená více. Jediné, co opravdu potřebuje, je dostatek světla (ne sluníčko!, dokonce snese i jisté zastínění) a stálou teplotu a vlhkost prostředí. Během léta teplota 24°C, během zimy stačí okolo 20°C. Nepřehánějte to s péčí, rostlině neměňte stanoviště. Bude vám vděčná a pokvete velmi dlouho. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.