Ahoj..Potřebuji se dostat osobákem na svůj pozemek přes cizí, kde je teď řepa..Poškodím řepu hodně, když pole přejedu osobákem? V opačném případě...až řepu sklidí, tak co udělají s polem? Zorají nahrubo,anebo se to pak nějak uvláčí a půjde to přejet osobákem? Klidně si počkám,akorát mám tyhle otázky..Zkrátka potřebuji dostat jedno auto na svůj uvězněný pozemek..Díky za reálné odpověďi
to záleží na záměru výsevu dalších plodin. Buď budou mezi-plodiny, nebo i např. ozimá pšenice a tak dále a dále.
A bývá to rychlé, po sklizni.. Myslím krátká doba projet čímkoliv k vám...
Ideál se domluvit s vlastníkem pole..
ps: nepsal bych, kdybych toho nevyužil. Mám větší zahradu za domem, sice přístupnou pro os. automobily, ale ne pro nákladní. A když jsem potřeboval navést nějakou zeminu a další materiál, jediná cesta byla bezproblémová dohoda s vlastníkem přilehlého pole a čas na koncem léta nebo podzim kdy přejet s náklaďákem k mému pozemku.
jak by se líbilo vám, kdyby vám někdo jezdil po záhoně autem? ... ostatně neměl byste tam autem ani kdyby tam bylo cokoliv jiného já bych se domluvil s majitelem/hospodářem
Píšete, že chcete auto dlouhodobě uskladnit - jak dlouhodobě? Na rok, dva roky, deset let? Ono se totiž také může stát, že se díky případným jiným plodinám v budoucnu už nedostanete zpátky.
Řepu samozřejmě zničíte, z čehož můžete mít problém. A že máte vysoký podvozek ještě neznamená, že se na rozbahněném poli nezahrabete. Máte offroad?
Nevím na jak dlouho..Třeba půl roku..Nejedu tam poprvé..Ale řepa je tam za celé roky poprvé..Vždy jsem jel po sklizni za sucha a nebo když to bylo umrzlé..Naposledy v prosinci s Favoritem,který šel k novému majiteli..V bahně bych se pochopitelně zahrabal,to dá rozum.Ale i po blátě už jsem to kdysi přejel..I po čerstvém sněhu apod..Většinou Wartburgem.V úrodě většinou nejezdím-kdysi jsem to měl i dovolené a domluvené..Teď to má pár let nový majitel a ani nevím kdo.S bývalým majitelem jsme se nepohodli,ale né kvůli přejetí pole.
Jak je to velké pole je to krmna řepa nebo cervena ,jak to bylo vysazeno? Repa se jednotí tak tam stejne nejake ztraty vzdycky jsou a není tak křehká aby se zničila spíš jen strhnete listy ,tak hustě se krmna nesadi aby narostla velká taky tam musel.nekdo vjet možná zůstaly koleje po nich. Mezi radky se zkusit vlézt nebo krajem.pole nebývá vysev tak hustý, ale rozumny majitel vám vyjde vstric kdyz nebudete denně jezdit tam.a zpět a pokaždé jinudy
Na pozemek se dostanu pěšky ze zahrady.Ale to auto sem z této strany nedostanu..překážejí stavby a stromy..Neřeším teď něčí právo na přístup, ale zda poškodím řepu, když jí přejedu a co se dělá na poli po sklizni..to potřebuji vědět To auto si potřebuji dlouhodobě uskladnit na svém pozemku
Po řepovém poli se nedá jet autem, pole bude včil samé měkké blato, auto tam akurát zustane a bude se muset vyprošťovat. Aji po suchém by se to nedalo, to po řepách hodně hodně skákalo i pro traktor. Neničte majetek (řepu), co Vám nepatří, aby z toho nebyla pokuta. Domluvte si to s vlastníkem (provozovatelem-družstvo?), jestli by toho řepového pole Vás tam nepustil po vyorávání řepy a když to obeschne, když tam chcete mermomoci autem. Možná ani ta domluva nebude nutná po vyorávání. Jak to zorají bude pozdě. Nevím co je to za pozemek, ale případně pozor na období honů, aby jste tam myslivcům nedělal bordel.
Bláto u nás teď není..vykukují listy a špičky hlav řepy..Jedná se o veterána s vysokým podvozkem,takže neuvízne..Šlo mi jen o to,jestli řepu zničím..Ale asi jo..tak počkám po sklizni.Hony v tomhle místě taky nehrozí
Bez souhlasu nájemce / vlastníka nesmíte vyjíždět na cizí pozemky. Obecně platí právo průchodu přes pozemky právnických osob. Nikoliv průjezdu a je zdůrazněno, že v době vegetace je jí toto právo průchodu omezeno kvůli poškození plodin, trávy na louce apod.
Takže je úplně irelevantní jestli něco poškodíte nebo ne.
Takže správný postup je se domluvit s tím, kdo pole obdělává, kdy bude vyorávat.
Pokud máte poruchu komunikace a nechcete se domluvit, no tak číhej the až to sklidí, tak hned ten den přejet. Protože druhý den už do toho můžou něco zasadit. A dnes už jsou postupy že se to nemusí ani orat a je to údajně lepší kvůli erozi neorat vůbec. Ale to málokdo zná a stroje na No Till jsou dost drahy.
Tak tohle je sebevražda a prasárna dohromady..Takovej "člověk" by si to měl na tom poli odpracovat..
jezedak
To ale není u nás, snad naší policajti nebudou nahanět to" prase " navíc v protisměru Doutnak všiml jste si i v té pšenici byly místy koleje nejspíš od auta s postřikem Nebo někdo našel zkratku a co potom ty zvlastni znameni v obilí to se dává pokuta komu
Ale joo..poznám,že to není u nás..Každopádně ten na motorce je sebevrah..a zbytečně páchá na poli víc škody, než by musel..Je to nějaká silniční motorka..Čumím,že neletěl přes řídítka v první brázdě...blbec Měl štěstí-bylo všude sucho.Na silniční gumě po dešti by letěl na hubu hned..
jezedak
Když vidím co za balvany se válí po polích ať je tam.obili nebo kukuřice, tady by letěl hodně brzy A on musel páchat škodu protože byl pronásledován možná falešným policajtem... no kdo se v nich má dneska vyznat že No zas pokud by byl úspěšný čím byl nazván nečumíme my zase na video
mm
Je to z Ruska: Podle pronásledující policejní motorky i podle (poněkud monotónních) kleteb ujíždějícího maníka.
mll
Ruskej stroj musí vydržet všechno. Mám ruskou Ukrajinu a taky bych se s ní nebál takového terénu (teda mám české gumy, ty by asi zařvaly po pár metrech, ani michelinkama bych to neriskoval, snad jen s původníma ruskejma, ale ty už tam nemám).
Mimochodem 16:9 zletterboxované na 9:16 za to by se snad mělo zavírat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.