Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přejetí pole s řepou

Od: doutnak® odpovědí: 9 změna:
Ahoj..Potřebuji se dostat osobákem na svůj pozemek přes cizí, kde je teď řepa..Poškodím řepu hodně, když pole přejedu osobákem? V opačném případě...až řepu sklidí, tak co udělají s polem? Zorají nahrubo,anebo se to pak nějak uvláčí a půjde to přejet osobákem? Klidně si počkám,akorát mám tyhle otázky..Zkrátka potřebuji dostat jedno auto na svůj uvězněný pozemek..Díky za reálné odpověďi;)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím,

nepřejíždějte nyní řepu. Možná by jste tam uvízl.. a poškodil plodiny..

Pokud potřebujete dle dotazu dostat jedno auto na svůj pozemek, počkejte přesně na sklizeň, ihned po té přejeďte.

Pole bude celkem udusané a dá se přejet. (nesmí hned např. zapršet..)

Pozor, nepromarněte šanci. Jakmile pole poté podmítnou nebo zorají, už se s běžným autem zřejmě nedostanete..

hodnocení

Díky moc za odpověď..potřeboval jsem vědět,co se dělá s polem po sklizni

není zač..

to záleží na záměru výsevu dalších plodin. Buď budou mezi-plodiny, nebo i např. ozimá pšenice a tak dále a dále.

A bývá to rychlé, po sklizni.. Myslím krátká doba projet čímkoliv k vám...

Ideál se domluvit s vlastníkem pole..

ps: nepsal bych, kdybych toho nevyužil. Mám větší zahradu za domem, sice přístupnou pro os. automobily, ale ne pro nákladní. A když jsem potřeboval navést nějakou zeminu a další materiál, jediná cesta byla bezproblémová dohoda s vlastníkem přilehlého pole a čas na koncem léta nebo podzim kdy přejet s náklaďákem k mému pozemku.

Ať se daří :)

hodnocení

0x

Jde to zastavit na kraji pole a zbytek přejít pěšky?

Kolik metrů je té řepy? Ponesete něco těžkého nebo budete něco těžkého odvážet?

---

Vy nemáte právo přístupu na svůj pozemek?

Právo nezbytné ce/...

https://www.pravniprostor.cz/clanky/obcanske-pravo/pravo-nezbytne-cesty-pres-sousedni-pozemky

Právo cesty ještě neznamená právo cesty pro auto.

No vždyť tak nějak jsem to myslel.

Počkáme jestli tazatel situaci upřesní.

hodnocení

Na pozemek se dostanu pěšky ze zahrady.Ale to auto sem z této strany nedostanu..překážejí stavby a stromy..Neřeším teď něčí právo na přístup, ale zda poškodím řepu, když jí přejedu a co se dělá na poli po sklizni..to potřebuji vědět;) To auto si potřebuji dlouhodobě uskladnit na svém pozemku

nezpoozet
hodnocení

0x

Po řepovém poli se nedá jet autem, pole bude včil samé měkké blato, auto tam akurát zustane a bude se muset vyprošťovat. Aji po suchém by se to nedalo, to po řepách hodně hodně skákalo i pro traktor. Neničte majetek (řepu), co Vám nepatří, aby z toho nebyla pokuta. Domluvte si to s vlastníkem (provozovatelem-družstvo?), jestli by toho řepového pole Vás tam nepustil po vyorávání řepy a když to obeschne, když tam chcete mermomoci autem. Možná ani ta domluva nebude nutná po vyorávání. Jak to zorají bude pozdě. Nevím co je to za pozemek, ale případně pozor na období honů, aby jste tam myslivcům nedělal bordel.

hodnocení

Bláto u nás teď není..vykukují listy a špičky hlav řepy..Jedná se o veterána s vysokým podvozkem,takže neuvízne..Šlo mi jen o to,jestli řepu zničím..Ale asi jo..tak počkám po sklizni.Hony v tomhle místě taky nehrozí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]