Nejste přihlášen/a.
Napadla mne souvislost. Já tam vidím rezavé fleky na listech, které svědčí, že je stromek zřejmě napaden rzí hrušňovou. Stromek v takovém případě postupně hyne. Zdrojem bývají spóry houbové choroby, jejímž hostitelem jsou jalovce. Párkrát jsem tu houbu rzi hrušňové spatřila, vypadá jako sušená meruňka přisedlá ve větvičkách jalovce. V raném stadiu lze situaci řešit opakovaným postřikem hrušně, jinak řešení je likvidace jalovců či výsadba hrušní daleko od nich.
Rez hrušňová tam samozřejmě je, ale ta se na větvích neprojevuje (a už vůbec ne těmi "spálenými" pruhy).
To už spíš by to mohla být třeba bakteriální spála růžovitých, ale tohle tazateli psát nechci, abych ho zbytečně neděsil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.