Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnědnutí jehlic u mladé borovice

Od: janicka odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, vloni jsem koupila zakrslou borovičku, kterou pěstuji venku v kontejneru. Nádherně prospívala a asi před čtrnácti dny začaly usychat vnitřní jehlice. Původně jsem to připisovala suchu a velkým vedrům. Začala jsem více zaléva, ale usychání postupuje strašně rychle, dnes jsem zjistila, že i konce větviček jsou suché, přestože prší a borovička je během posledních dvou dnů téměř z poloviny hnědá. Myslíte, že ještě pomůže nějaký postřik, nebo je to konečná? Mohlo by se jednat o sypavku?

doplněno 10.07.25 16:02:

Pěstování v kontejneru znamená, že roste ve velkém keramickém květináči, je tam druhým rokem.Jedná se o druh pinus mugo liliput, vhodný pro pěstování v nádobách.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavel2
hodnocení

0x

To je trochu složitější. Některé druhy to mohou dělat, ale ne až do konce větviček to asi umírá. V kontajneru znamená co? Jak dlouho tam je a nemá kořeny v horku? To se žádné rostlině nelíbí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]