Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olej do zahradního rideru

Od: libuna® odpovědí: 2 změna:

Zdravím. Koupila jsem v Mountfildu nový rider a k němu hned i láhev oleje. Borec mi stroj přivezl a hlásí, že část oleje z té mé nové flašky byl hned nalit do stroje. Mrknul na zahradu a řekl, že teď mohu zahradu posekat, ale před dalším sečením musím stávající (ten můj nový) olej vylít a dát tam další várku. Proč? To se tak dělá kvůli novému stroji jako třeba na zajetí nebo co? Proč ho po jednom sečení vyměnit s tím, že další (tu druhou várku) už tam můžu nechat až do zimy. Díky za odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

0x
První nalitý olej pochytá v motoru případné výrobní nečistoty a otěr ze zabíhajících se součástek a aby v něm neběhaly déle, po prvním použití se i s nimi vymění. Říká se tomu proplach. Další olej už jde do čistého motoru a může zůstat do další pravidelné výměny.
Zajímavé je, že tam žádná náplň nebyla. Normálně tam výrobce dá velmi řídký (a levný) olej, který se s bordelem pak dobře vylije. Úplně suchý nový motor je zvláštní.
hodnocení

Děkuji za vysvětlení. On ten rider byl v akci ještě s křoviňákem, tak asi proto už se vyprdli na olej :o) To už je prkotina, jen se mi do výměny oleje moc nechtělo...tak teď to raději udělám. Ještě jednou moc děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]