Nejste přihlášen/a.
šplhavičník pěstuju 7měsiců ale nějak přestavá růst ,rostlinu mám v polostínu jednou za 14 dní přihnojuju pro pokojové rostliny přikládám k tomu obrázek. prosím poradte jak tuto rostlinu donutit aby dobře rostla.dík
Obrázek chybí, ale dole jsou základní informace o pěstován. A moje zkušenost: mám v bytě celkem čtyři. Nedávno jsem to psala zde v poradně - je to zlatá kytka, která snad přežije i "nepéči". Nadělá parádu ať už se po něčem pne nebo v závěsu. Bezvadně se množí. Když to přežene s délkou šlahounů, uříznu a dám do vody a za chvíli pustí kořínky. No paráda. Mě prospívá nejlépe ta, kterou mám na starožitném sekretáři - krásně ladí barvou listů se tmavým dřevem. A je v rohu u jižního okna, kde má dostatek světla, ale ne přímé slunce a také není v průvanu. Takže snad podle návodu něco vymyslíte. Zkuste ji dát na jiné místo a třeba ji to prospěje. Možná by to chtělo pravidelně přihnojovat. Tak ať Vám konečně dělá radost!
Pěstování:
A obrázek se už objevil. Vypadá opravdu zdravě. Jak ji máte dlouho? Zkuste ji přes léto přihnojovat.
doplněno 14.08.09 12:11:Tak to se omlouvám, máte ji už 7 měsíců a i přihnojujete. Tak snad už jenom ji dejte na jiné místo a uvidíte. Třeba ještě někdo poradí. Já jsem letos přesazovala, tuším, že v květnu a roste jako blázen. V květináči mám také dva šlahouny a za ty tři měsíce snad přidaly 20 až 30 cm. Je pravda ale, že tu co mám na západním okně, ta mi také moc nejde. A není na průvanu a světla má dost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.