Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těsnění u pumpy NP90

Od: hele odpovědí: 2 změna:

Mám zahradní pumpu Sigma NP90 a potřebují vyměnit manžetu pístu, klapky s přítěží a t snění svrcholku. Nevím jak na to. Je někde návod, nebo někdo poraďte. Děkuji všem.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Možná bude stačit toto

video ... ND Sigma pro NP 90 plus další dodavatelé

jir
hodnocení

1x
Je potřeba pumpu rozebrat. Klapka s přítěží je ve spodní části mezi základnou a pracovním válcem a její výměna je bezproblémová. Je potřeba odmontovat tělo pumpy od základny - vyjmout dva šrouby. To stejné s tím horním těsněním - povolí se dva šrouby, co drží horní část s rukojetí k tělu.
Horší je to s výměnou manžety pístu. Píst se musí vymontovat. Je možné, že bude vyčvachtaný čep, táhlo nebo i otvor v pístu. V tom případě je vhodné to vyměnit.
Nejhorší je ale rozdělat píst a vyměnit manžetu. Já to dělám tak, že po dobu několika dní mám píst naložen v nádobě s penetračním olejem. Ideální je na to seříznutá PET láhev, aby toho oleje nemuselo být moc. Až olej pronikne do závitu, tak se píst rozšroubuje na dvě části. Nejde to lehce, dá se tomu pomoci nahřátím. Nesmí se do toho bušit, jinak to praskne. Já to dělal ve svěráku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]