Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat s avokádem

Od: milab® odpovědí: 4 změna:

Zdravím, dostala jsem sazenici avokáda, už mi vyrostla skoro metr a za chvíli se mi nevejde na okno, jak vyroste vysoko? a můžu jí nějak zastřihnout, bude u nás mít plody, nebo je jen na parádu? Díky za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
No v přírodě dorůstá cca..20 metrů.
Ale doma plodů a takové výšky se nedočkáte.
Bude jen na ozdobu.

liska5
hodnocení

1x

Když nám avokádo zaplnilo okno a mělo listy 30 cm velké, tak jsem ho darovala do foyeru velké srubové restaurace. Je to už hodně let, pochybuji, že tam ještě bude...Nechala jsem si na památku jeden list.

liska5
17.06.25 23:31
Co dělat s avokádem

km
hodnocení

0x

hruškovec přelahodný je velký asi jako ořešák. u nás, když dorostl pod strop, tak jsme zastřihly a když už nást to nebavilo, protože dost stínil od okna, z kmínku vznikla tyčka k rajčatům. co se týče plodů, možná byste mohl být první, kdo je ve střední evropě vypěstuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]