Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Živé kameny - krabatí se proč?

Od: o odpovědí: 11 změna:

koupila jsem si kamínek, trochu jsem ho zalila, ale omylem mi ukápla kapka na list ...

Od té doby se mi začíná krabatit. jak často ho tedy mám teď zalévát? dostane se z toho?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

maryfrances*
hodnocení

2x

Dobrý den,

pokud hovoříte o živém kamínku, tak ty zalévejte pouze v době, kdy je chladno a nesvítí venku slunko. V parném počasí se v té vodě, kterou je zalejete "uvaří". Klidně tedy jednou za 14 dní, pokud předtím byly pouze teplé a slunečné dny. Můžete sem prosím vložit odkaz na fotku, jak to zkrabacení vypadá? Vyfoťte ji a nahrajte například na http://tinypic.com/ - a sem vložte přímý odkaz.

o
hodnocení

tinypic.com/... , i27.tinypic.com/...

Doufám, že mi poradíte ... Děkuji za předchozí odpowěď

=o)

maryfrances*

Já bych moc ráda, ale na těch fotkách je vidět všechno, jen ne ten kamínek :-/ Potřebovala bych makro speciálně na něj, zvládnete to? ;)

o
hodnocení

bhžel, momentálně tu možnost nemám, ale wím, že by měl být hladký, a on jako by usychal ...

o
hodnocení

scwrkáwá se =o( chjo

maryfrances*

Já se obávám, že jste ho právě zalila, když bylo hezky a on se uvařil :-/ Taky se mi to zpočátku u jednoho stalo :-/

o
hodnocení

dokáže se wzpamatowa? a jak dlho ho ted nemám zaléwat?

maryfrances*

Obávám se, že už to má za sebou... Nezalévejte ho vůbec, můžete maličko zkusit, až bude zase hnusně. Pro jistotu ale ne mezi "lístky", ale na kraj květináčku.

ukulele*
hodnocení

0x

kolik je to trochu zalila? a při jaké teplotě? Lithopsy se nesmí zalévat při teplotě vyšší než 20 C, při vyšší teplotě hrozí kolaps rostliny. lithopsy je nejlepší nezalévat vůbec, jednou dvakrát za rok postavit tak do 0.5 cm vody v misce po velmi krátkou dobu, cca 2 min. Domnívám se, že váš kamínek se nevzpamatuje...

o
hodnocení

trochu, zlehka, ale je prawda, že bylo oprawdu hezky, takže jsem ho zabila? =o(

chjo ... pořídím si tedy nowý, ale zatim budu doufat, co se stane s tímto ...

PS. bylo mi řečeno že w létě se má zaléwat wíce... Ale pro jistotu ho budu zalewat jen za chladného počasí ...

Děkuji Wám ... =o)

maryfrances*

V létě stačí jednou za 10-14 dní, ale fakt jen při chladném počasí :)

A v zimě vůbec, v zimě se kamínek svléká, takže zalít až na jaře, až když je ta původní "šlupka" úplně suchá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]