Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozmarýn - co s ním, kdy a jak nejlíp?

Od: gilhad® odpovědí: 5 změna:

Roste mi na zahrádce rozmarýn - už je docela velký, rozložil se spíš do šířky a tak přemýšlím co s ním?

Jestli použít na koření, kdy se sbírá, jak se suší a k čemu se hodí. A tak podobně.

A jestli ho mám nechat růst tak jak je, nebo ho nějak zakracovat, nebo vyvázat, nebo jak s ním?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

2x

některé odrůdy jsou plazivé

hodnocení

Tak ho asi nechám, ať si roste jak chce.

Ale hlavně mě zajímá, jak ho použít na koření - kdy sbírat co, jak to sušit, co s tím kořením kořenit.

km

obecné rady na sběr bylin: google ai: "Rozmarýn lze sbírat prakticky po celý rok, ale nejlepší aroma a chuť má na jaře a v létě, těsně před rozkvětem. Pro sušení je ideální sbírat mladé, ohebné lístky od května do srpna, nejlépe dopoledne po oschnutí rosy."

to bych podepsal

sušit ve stínu a v běžné teplotě

google ai: "rozmarýn můžete sušit zavěšený ve svazcích na stinném, suchém a vzdušném místě nebo rozložený v jedné vrstvě v sušičce při teplotě do 40 °C"

hodnocení

Já mám s AI špatnou zkušenost, že mi většinou dá odpovědi nepřesné, často i vyložně nepravdivé a lživé, ale zato věrohodně vypadající. (Aspoň u toho, čemu sám rozumím.)

Takže ve věcech, kterým nerozumím jí taky nevěřím ani slovo, dokud si to neověřím jinak. (Ale jestli s tím máte sám zkušenost a AI to jenom za vás formulovala a vy jste to osobně odsouhlasil, tak s tím problém nemám. Taky ji takyhle občas používám, že ji něco nechám napsat a pak to sám jen zrediguju.)

km

ano, uvedené informace, které jsem nakopíroval z ai jsou správné

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]