Nejste přihlášen/a.
Vidím keříky u nějakého betonu u plotu, mají dostatek živin, mají místo pro kořeny, mají dostatek vláhy? Potřebují spíše polostín, nejsou na přímém sluníčku?
Před výsadbou jste jim připravil - zryl dostatečně hluboký záhon, aby se jim dařilo? Malina je plevel, nezmar a dá se velice dobře zapěstovat. Podívejte se na internetu - jak pěstovat maliny a najděte si podrobnější návod, co jim dopředu připravit. Též se do jámy před výsadbou zatloukají kůly, pokud se vedou na drátěnce.
Jenom žlutá odrůda je trošku méně vzrůstná, ale při dobrém místě má také silné přírůstky. Mám nižší červenou odrůdu, tak je mám jen tak volně. Žlutou jsem umořila na přímém sluníčku.
Jinak samozřejmě mohou mít nějakou nemoc. Podívejte se na virovou nemoc - virová chloróza = nedostatek živin.
Tady máte tři možné choroby malin.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.