Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maliny - co jim je?

Od: lukas2346 odpovědí: 3 změna:
Zdravím všechny na zahradě máme maliny jeden rok byly krasne a poslední 2 roky že začátku hezky rostou a pak najednou začnou zloutnout a odumirat nevíte co to může být?
Maliny - co jim je?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Příliš mokro, příliš sucho, hryzec žere kořínky? Pokud jsou hnědé fleky na prutech - viróza. To napadlo mně.

prostromek
hodnocení

0x

Vidím keříky u nějakého betonu u plotu, mají dostatek živin, mají místo pro kořeny, mají dostatek vláhy? Potřebují spíše polostín, nejsou na přímém sluníčku?

Před výsadbou jste jim připravil - zryl dostatečně hluboký záhon, aby se jim dařilo? Malina je plevel, nezmar a dá se velice dobře zapěstovat. Podívejte se na internetu - jak pěstovat maliny a najděte si podrobnější návod, co jim dopředu připravit. Též se do jámy před výsadbou zatloukají kůly, pokud se vedou na drátěnce.

Jenom žlutá odrůda je trošku méně vzrůstná, ale při dobrém místě má také silné přírůstky. Mám nižší červenou odrůdu, tak je mám jen tak volně. Žlutou jsem umořila na přímém sluníčku.

Jinak samozřejmě mohou mít nějakou nemoc. Podívejte se na virovou nemoc - virová chloróza = nedostatek živin.

Tady máte tři možné choroby malin.

chalupari-zahradkari.cz/...

riva
hodnocení

0x

Staré pruty vyřezáváte? Jednoplodící a více (dvou) plodící se řežou trošku jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]