Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opadávají meruňky

Od: ladislav* odpovědí: 3 změna:
Meruňka,asi 14 let stará,odkvetlá hezky,před mrazem jsem postříkal Champion, přežila a měla spousty plodů. dKyž se začaly nalévat, tak 98% opadalo během týdne. Většina vypadala zdravě. Zbytek postupně takhle černá a opadává. Stříkal jsem proti spále i monilioze,taky listovou výživu flowbrix.
Opadávají meruňky
Opadávají meruňky #2
Opadávají meruňky #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Strom v červnu redukuje množství plodů a ponechá tolik, co dokáže uživit. Má to i svůj termín: červnový opad plodů.

hodnocení

0x

monilioza je svině - dopadl jsem stejně - stříkal to 3x

A v době sucha denně 20-40 litrů vody ke každému stromu - stejně to bylo málo :(

riva
hodnocení

0x

Nezdá se mi, že by to byla monilióza a navíc v takovém rozsahu, že by skoro vše opadalo. To by musely být skoro všechny letorosty spálené. A i propad plůdků v takovém množství je neobvyklý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]