Nejste přihlášen/a.
Mám jahody koupené v obi corona. Jsou tam druhým rokem a letos vůbec nekvetou. Mám je v černé folii hodně narosty odnožují , ale nekvetou?
Samec, konkrétně u probíraných jahod, je ten, který neplodí, nebo kvete minimálně, ale silně odnožuje. Má několik výhonů, i když je odstřihnete, tak vyraší zase další v hojné míře a ty opět nebudou plodit. To je genetika.
Samec je můj název, něco jako trubec mezi včelami.
Ani ten trubec by tomu neodpovídal, ten je potřeba na množení. Ale chápu, že něco je v genech jednotlivce, co zrovna kvetení nepodporuje a investuje do šlahounů.
liska5 - To je pouze můj název. Matka plodí, otec ne i když je potřeba .
-------------------------
Možná by tedy bylo příhodnější, kdybych označila, že tento jahodník je planý?
Pokud nezakvete po dvou letech, a ve zvýšené míře vytváří stále výhony, tak bez milosti vyhodit. Pěstuji na zahrádce mnoho rostlin a jahody skoro 60 let, tak jenom moje zkušenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.