Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jahody odnožují a nekvetou?

Od: karolok odpovědí: 9 změna:

Mám jahody koupené v obi corona. Jsou tam druhým rokem a letos vůbec nekvetou. Mám je v černé folii hodně narosty odnožují , ale nekvetou?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prostromek
hodnocení

1x

Tak to je samec.

Rostlinu vytrhávám a vyhazuji.

Tu, která kvete, plodí a jsou dobré, tak k nim připíchnu tyčku, odnože zahřížím a sleduji, aby zakořenily.

Nejlepší jsou ty koncové rostlinky.

Takhle si namnožíte svoje a plodné.

hodnocení

0x

Ty odnože já jsem vždycky odstraňovala, aby se jahodníky nevysilovaly nesmysly, ale aby plodily.

karolok
hodnocení

Já jsem je také ostříhal a za týden už zase znovu odnožují a rostliny jsou velké.

liska5
hodnocení

0x

Možná mají hodně dusíku, který jde do listů, zato málo fosforu a drasla, které jsou na květ a plod. Čím je hnojíte? A nejsou to jahodníky povislé záměrně odnožující. Dám foto takových. Hnojím granulovanými slepičinci.

liska5
hodnocení

0x

Foto zkusím, až bude světlo. Teď se mi nepovedlo.

liska5

Slíbené foto jahod, kde je odnožování žádoucí. To jsou červenokvěté. Ještě ale nevím, jak budou chutnat, ale nasazeno hodně. Samce a samice mezi jahodami neznám, jak píše prostromek.

Jahody odnožují a nekvetou?
prostromek

Samec, konkrétně u probíraných jahod, je ten, který neplodí, nebo kvete minimálně, ale silně odnožuje. Má několik výhonů, i když je odstřihnete, tak vyraší zase další v hojné míře a ty opět nebudou plodit. To je genetika.

Samec je můj název, něco jako trubec mezi včelami.

liska5

Ani ten trubec by tomu neodpovídal, ten je potřeba na množení. Ale chápu, že něco je v genech jednotlivce, co zrovna kvetení nepodporuje a investuje do šlahounů.

prostromek

liska5 - To je pouze můj název. Matka plodí, otec ne i když je potřeba :-D.

-------------------------

Možná by tedy bylo příhodnější, kdybych označila, že tento jahodník je planý?

Pokud nezakvete po dvou letech, a ve zvýšené míře vytváří stále výhony, tak bez milosti vyhodit. Pěstuji na zahrádce mnoho rostlin a jahody skoro 60 let, tak jenom moje zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]