Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mšice na kalanchoei

Od: farm odpovědí: 7 změna:

Radostná květina kalanchoe na okně pěkně růžově kvetla - leč objevily se mšice zřejmě donesené už z Hornbachu. Máte prosím recept jak na mšice "babsky", bez investic do chemie? Funguje česnek mýdlo...?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

1x
Do rozprašovače dát kapku tekutého mýdla

liska5
hodnocení

0x

Dneska jsou mšice téměř všude, zejména, když dáte květiny ven. Mně takhle obsadily bylinky otevřeným oknem. Kalanchoi bych strčila skloněnou pod proud vody / sáčkem bych obalila povrch květináče/ a část mšic tak s citem otryskala. Dříve jsem lístky kus po kuse omývala kosmetic.tamponama jarovou vodou. To trochu pomohlo. Tuhle byla na fcb rada, že rozpustit v litru vody 5 tablet B-komplexu a postříkat to tím. Mohu říct, že to moc nepomohlo a ani po pěti postřicích mšice nezmizely. Co mi pomohlo nasbírat slunéčka /lidově berušky/. Vypustila jsem je na balkoně do trsu napadených rostlinek a dva dny tam vydržely a obíraly stonky a listy od mšic. "Pracovaly" brzo ráno a večer. Po dvou dnech mi uletěly. Pokud to není rostlina na jídlo, tak bych na mšice vzala postřik Mospilan.

mm
hodnocení

0x

"Babsky" funguje i výluh z tabáku jako postřik (stačí pár nedopalků z cigaret vymáčet ve vodě). Ale je to snad ještě drsnější "chemie" než prodávané prostředky proti savým škůdcům - prakticky všechny účinkují i na mšice, Mospilan je klasika.

hodnocení

0x

Zkušenost, co jsem udělala se škůdci. Byl to tedy pokojový ibišek a na něm nějaké potvory. Vzala jsen ho na zahradu, obrátia květináček dnem nahoro a celou zelenou rostlinu jsem držela v sudu s vodou, dokud ty mrchy neplavaly na hladině. Pak nechala oschnout a šel zase domů.:)

farm
hodnocení

Výborně, takže: 1. voda (i jarová) a máchání listů bez přístupu vzduchu (ČÁSTEČNĚ ZKOUŠENO) 2. Donest berušky - to by asi v bytě nesouhlasily. 3. Výluh z tabáku ve vodě.

Začnu asi od trojky, jestli mi somráci něco nechali u košů nebo hospod (nikdo okolo nekouří).

Všem veliké díky za rady. *palec*

indu

Pěstuji už asi 15 let kalanchoe a množím si ji a nidy jsem na ni neměl mšice ani jinou havěť. Mám ji už namnoženou docela hodně a rozmístěnou po celém domě. S mšicemi a jejích likvidaci nemám žádné skušenosti, protože u mne mšice nebývají a to nic proti nim nedělám. Předpokládám, že tam kde mšice nejsou se ani nemůžou rozmnožovat a škodit dál. Možná ty potvory u tazatelky budou i v hlíně a tak by asi bylo dobré po jejich likvidaci z rostliny vyměnit i tu hlínu a kalanchoe přesadit do jiného květináče s novou hlínou, tak aby byla jistota, že se už znova nenamnoží a nebudou dál škodit.

indu
hodnocení

0x

Pěstuji už asi 15 let kalanchoe a množím si ji a nidy jsem na ni neměl mšice ani jinou havěť. Mám ji už namnoženou docela hodně a rozmístěnou po celém domě. S mšicemi a jejích likvidaci nemám žádné skušenosti, protože u mne mšice nebývají a to nic proti nim nedělám. Předpokládám, že tam kde mšice nejsou se ani nemůžou rozmnožovat a škodit dál. Možná ty potvory u tazatelky budou i v hlíně a tak by asi bylo dobré po jejich likvidaci z rostliny vyměnit i tu hlínu a kalanchoe přesadit do jiného květináče s novou hlínou, tak aby byla jistota, že se už znova nenamnoží a nebudou dál škodit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]