Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
máme doma tento podobný kaktus, mnoho letitý, po předcích...
Foto je pouze z internetu, nefotil jsem vlastní..
My ho máme v 60cm květináči (průměr nahoře), výška celkem kaktusu i s květníkem cca 170 cm. (jo, pro dva lidi na stěhování lehce fuška..)
Čím ho přihnojit? Máte zkušenost? Dočetl jsem se nějaké přípravky, ale více méně jde o NPK, takže dusík, fosfor a draslík. V různých formách a průmyslových a komerčních balení. Je mi jasné že každé prodejní balení mají jiné složení atd. Já použil klasické bílé granule NPK, které mám pro zahradu a trávu všeobecně. Nevadí to?
Jaké máte zkušenosti vy, máte někdo tuto těžkou obludu?
Proč se ptám.. před třemi lety jsme ho z 50 květníku přesadily do 60cm, kořeny ořezaly a daly dle doporučení vhodný substrát plus písek. Myslíme že se daří dobře, ale po poslední zimě jsou listy zvadlé a na konci uschlé. Což bývalo běžné, ale nyní asi více..
Je pravda že přezimování těchto kaktusu má být asi v menší teplotě nežli máme nyní.. což je v suterénu cca 15-19 st. Veškeré info uvádějí nižší teploty pro přezimování. Dříve jsme ho měli při nižších teplotách, ale situaci se změnila.
Předem díky za zkušenosti, vaše osobní. Děkuji. V.
Zkušenost mám s touto rostlinou takovou, že když hodně narostla a na zimu se nikam nevešla, darovali jsme ji známým, kteří mají velikou zahradu. Ale náme od ní několik malých, nikdy jsem je ničím nehnojila a daří se jim dobře.
Na zimu je dáváme do pokoje, kde netopíme. Ani malé mrazíky nesnesou. Jestli vám hodně naroste a vykvete, pak se rozpadne, to samé, jako tř. netřesk.
tak, rozumím... Už jsme zkoušeli poptat a nikdo jí nechtěl.
Nejde o zahradu, ale většinou o uskladnění na zimu, to má málo kdo. U nás problém není...
My dávali v průběhu let max. trochu zředěné zálivky Jíchu, přes léto, to bylo max. A teď jsme dali NPK. Asi to problém nebude. Jinak chápu, tato rostlina toho moc nepotřebuje... prostě roste.. u nás už skoro třicet let..
A o vykvetení vím, to asi v našich končinách nehrozí. Byť bych byl za toto normálně rád...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.