Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jarní, Letní vůně večer, co to může být

Od: herd® odpovědí: 8 změna:

V těchto měsících , kdy je sucho (nemusí být být extrémní horko jako dnes 31.5 před bouřkami) k večeru venku cítím jednu ze dvou vůní večer:

1. vůně nějakého koření (kari konkrétně), nikdo samozřejmě nic nevaří
2. Vůně čokolády, nazal bych to kakaový bob ve vzduchu
Typ lokace: okraj města, v přítomnosti bohatých zahrad.

Co to pro 1 a pro 2 může být? napadá mě mateřídouška, šalvěj, levandule, tymián, buxus, rododendron, rozmarýn, oregano, vlčí mák

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

2x

Z moji zkušenosti ze zahrady vim, že extremně silnou vůni má kvetoucí bobkovišeň, která je cítit (voní) až desítky metrů.

liska5
hodnocení

2x

Po šeříku, střemcha vonná, pustoryl neboli jasmínovník vonný, lípy, akáty, růže, pivoňky. To jsou moje vůně teplých letních večerů. A je parádní, když kolem projíždím na kole, jak se z každé zahrady line jiná vůně.

No a pak vůně z grilování a ohníčků *smich*

liska5

V dotazu jsou uvedeny rododendrony. Ty, co znám, nevoní, ale mám pod okny žlutou azalku a ta má příjemnou vůni.

hodnocení

0x

Po čokoládě silně voní akébie

hodnocení

0x

Kvetoucí černý bez také umí moc krásně vonět.

hodnocení

0x

Jasmín zahradní, silná vůně, ale teprve pokvete na konci měsíce června a začátkem července.

hodnocení

0x
Přidám se k dotazu.
Zahrádkářská kolonie.
Vůně:
1.pendreku.
2.čerstvé nastrouhané kokosu.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, něco z toho může být i zápach/vůně ze vzdálené grilovačky (např. kari) - kdo to zná, ten ví, že se to větrem umí táhnout krajinou hodně daleko. Zdravím!

P.S. Máme v okolí domu školní kuchyni (různé vůně) a na druhou stranu pekárnu (vanilka).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]